Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
milunia
za stara na te numery
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 1341
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 11:40, 29 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
gaga napisał: |
Raz zaprosiłam znajomą na obiad. Nie mogła się nadziwić jak zrobiłam sos bez dodawania, żadnego proszku czy kostki.
Niektórzy może nie umieją za dobrze gotować i tak sobie "pomagają |
ale pewnie mąkę dodałaś?
ja znowu nie lubie smaku mąki w sosie i w efekcie nie potrafie zrobić gęstego - nasze sosy to właściwie takie płyno-sosy-wodniste
ale musze powalczyc z tymi kostkami, ten watek mnie zdopingował
ja to generalnie jeszcze kiepska w kuchni jestem i niewiele umiem, zeby dobrze gotować trzeba praktyki, praktyki i praktyki
|
|
Powrót do góry |
|
|
okoani
za stara na te numery
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 1873
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Roztocze ;) Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 12:02, 29 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
Nie tylko mąką można zagęścić sos - śmietana czy plasterek topionego żółtego sera też dadzą radę
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18915
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 12:10, 29 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
smietana to mozna zabielic a nie zagescic a ser nie dasz do kazdego sosu
|
|
Powrót do góry |
|
|
okoani
za stara na te numery
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 1873
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Roztocze ;) Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 12:12, 29 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
To że zabielić to wiem, ale ma też właściwości zgęszczające No wiem, że ser nie nadaje się do wszystkiego, ale po prostu chciałam podrzucić jakieś pomysły jako alternatywy dla mąki (choć mi osobiście ona nie przeszkadza).
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18915
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 12:14, 29 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
milunia sproboj specjalnych zageszczaczy do sosow, one takie intensywne jak maka nie sa moim zdaniem.
|
|
Powrót do góry |
|
|
milunia
za stara na te numery
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 1341
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 14:26, 29 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
okoani napisał: | Nie tylko mąką można zagęścić sos - śmietana czy plasterek topionego żółtego sera też dadzą radę |
i jedno i drugie praktycznie nie istnieje w naszej diecie ze względu na tłuszcz, ja juz od kilku lat zamiast smietany stosuje jogurt, niestety mój mąż ma wysoki holesterol
a te zagęszczacze to nie jakas chemia?
|
|
Powrót do góry |
|
|
milunia
za stara na te numery
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 1341
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 13:45, 22 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
dzisiaj przypadkiem sie na to natknęłam - fajny pomysł
[link widoczny dla zalogowanych]
|
|
Powrót do góry |
|
|
micelka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 10116
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 19:00, 22 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
Niezły pomysł!
|
|
Powrót do góry |
|
|
koszatniczka
za stara na te numery
Dołączył: 19 Lut 2013
Posty: 6853
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 9:20, 13 Mar 2014 Temat postu: |
|
|
pytanie: czy któraś z Was robiła już takie kostki?
|
|
Powrót do góry |
|
|
|