Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
AnnaJo
początkujący NPR-owicz
Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 17:59, 03 Lip 2007 Temat postu: botwinka- help |
|
|
słuchajcie, znacie jakiś dobry przepis na botwinkę? Mój mąz mnie molestuje o nią od tygodni, a ja nigdy jej nie robiłam (jak zresztą wiele rzeczy w kuchni). Co dodać do zupy- bazy, by było to smaczne? Czym przyprawić? Z góry dziękuję za pomoc.
ania
|
|
Powrót do góry |
|
|
juka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4578
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 18:55, 03 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
jeśli nie masz doświadczenia zrób bazę na rosołku z kostki. żeby było smaczniejsze, można buraczki podsmażyć chwilę na masełku zanim się je wrzuci do wywaru (ja tak robię we wszystkich jarzynowych). gdy buraczki są miękkie, zakwaszam zupę cytryną. dodaję szczyptę cukru (oprócz soli i pieprzu, oczywiście), koperek, na końcu dodaję dodaję śmietanę (trzeba najpierw wymieszać z małą ilością gorącej zupy a potem dopiero dolać do całości)
|
|
Powrót do góry |
|
|
AnnaJo
początkujący NPR-owicz
Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 19:15, 03 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
dzieki Juka, a powiedz, botwine całą kroisz, tzn. liście i korzeń i smażysz?
|
|
Powrót do góry |
|
|
juka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4578
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 19:33, 03 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
tak, liście i korzeń. buraczków trzeba dodac sporo, bo gotowane tracą objętośc
|
|
Powrót do góry |
|
|
|