Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................
...........czyli seks bez antykoncepcji. Pytania, wątpliwości, stosowanie..........
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

cannelloni i inne makarony
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dracena
posiadacz wiedzy tajemnej NPR



Dołączył: 01 Mar 2007
Posty: 1221
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 13:39, 12 Lip 2007    Temat postu: cannelloni i inne makarony

Zawsze nadziewam szpinakiem, ale już trochę mi się zaczyna nudzić. Macie jakieś sprawdzone przepisy na fajny "wypychacz" do cannelloni?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Trulek
za stara na te numery



Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 1616
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 14:00, 12 Lip 2007    Temat postu:

Sery Very Happy
30-40 dag sera białego (osełka) tłusty lub półtłusty
25 dag mozarelli białej
25 dag mozarelli wędzonej
bryndza (jeśli ktoś lubi)
natka pietruszki
pieprz.

Ser biały i bryndzę rozgnieść łyżką, mozarellę zetrzeć na tarce, dodać pokrojoną natkę, szczyptę gałki muszkatołowej pieprz do smaku. Można dodać jajko - ale nie koniecznie. Połączyć składniki wyrabiając jednolitą masę.
Farszem wypełnić canelloni. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym uprzednio masłem. Zalać sosem pomidorowym (pomidory z puszki lub świeże bez skórki, czosnek, sól, pieprz, ewentualnie sok z cytryny)
Posypać dowolnym żółtym serem startym na tarce i do piekarnika na ok 35 minut.
Smacznego Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
fresita
Moderator



Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 19043
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 8:15, 16 Wrz 2007    Temat postu:

dziewczyny, obgotowujecie najpierw cannelloni(makaron)> ja wczoraj nie obgotowalam i mimo iz zalalam bardzo duza iloscia beszamelu i sosu pomidorowego to i tak niektore twarde byly Smutny moze go wrzucic na 4 min do wrzatku? co o tym myslicie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Karafka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18915
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 8:17, 16 Wrz 2007    Temat postu:

za krotko w piekarniku bylo moze Wesoly ja makarony gotuje do zapiekanek jak chce na szybko.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
fresita
Moderator



Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 19043
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 8:21, 16 Wrz 2007    Temat postu:

pieklam 30 min w 200 st. myslisz ze za krotko?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Karafka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18915
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 8:40, 16 Wrz 2007    Temat postu:

ja lasagne surowa pieke tak z 40 min. bo tez wlasnie trawdawa bywa. ale moj piekarnik to taki a la piekarnik Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora
fresita
Moderator



Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 19043
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 8:46, 16 Wrz 2007    Temat postu:

ja lasagne podgotowuje po 9 min kazdy plat i wtedy pieke 25-30 min w 180st Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
channel
za stara na te numery



Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 4863
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 12:42, 16 Wrz 2007    Temat postu:

Fresita, zalezy jakiego makaranu użyłaś. Ja lubię lubellę i jej nie obgotowuję. Ciężko potem faszerować toto. Zapiekam 30 min i jest miękka. Nie wiem jak z cannelloni innych firm.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
fresita
Moderator



Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 19043
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 12:50, 16 Wrz 2007    Temat postu:

melissa czy jakos tak Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Trulek
za stara na te numery



Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 1616
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 21:51, 16 Wrz 2007    Temat postu:

Ja canelloni gotuję przez 2 minuty ciągle mieszając Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dracena
posiadacz wiedzy tajemnej NPR



Dołączył: 01 Mar 2007
Posty: 1221
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 16:12, 17 Wrz 2007    Temat postu:

Ja piekę lasagne surową, ale z dużą ilością płynu albo moczę we wrzątku kilka minut, wtedy szybciej "dochodzi" w piekarniku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dona
za stara na te numery



Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 12436
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Sob 13:58, 13 Paź 2007    Temat postu:

dzisiaj mój debiut z cannelloni...

własnie zapiekam.., super zapachy..

a ja zrobiłam z nadzieniem miesno-pieczarkowo- paprykowym..
taki "misz-masz" z róznych przepisów..

ciekawe co z tego wyjdzie... Confused Confused Confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Karafka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18915
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 21:31, 13 Paź 2007    Temat postu:

no i co wyszlo ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
strzyga
Moderator



Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20003
Przeczytał: 5 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 22:50, 13 Paź 2007    Temat postu:

Mi mama ostatnio lasagne ładnie przywęgliła. Ja zawsze wstawiam na ok. 220 na 30 min, a matka przekręciła na 250 (nawet próbowała potem tłumaczyć dlaczego...) Confused

Dona, i jak?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dona
za stara na te numery



Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 12436
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Nie 9:28, 14 Paź 2007    Temat postu:

kasik napisał:
no i co wyszlo ??

pychota....
ale chyba za długo przypiekałam (30 min w 200 st.), , bo ruki popekały... smaku to nie zmieniło co prawda, ale podejrzewam, ze to nie taki efekt miał byc..
do tego faszerowałam ten makaron ciepłym miesem, i one od razu juz w tym momencie miękły...

ale bomba kaloryczna.....
wg wskazan dietetycznych lepsze by były z warzywami.. ale jak wspomniałam mojemu m. że mozna te rurki nadziewac szpinakiem, to sie oburzył "nawet o tym nie mysl"... Shocked Shocked

Piotrusiowi tez smakowało...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Idź do strony 1, 2  Następny
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin