Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mk,
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 6818
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: Sob 18:37, 02 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
Musakę z własnej cukinii, cebulki czosnku tylko pomidory musiałam kupić bo nasze jeszcze zielone
i o dziwo moi domownicy zjedli
kolejna nowość którą zaakceptowali
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20003
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 18:55, 02 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
Ja dziś standardowo. Bitki z ziemniaczkami
|
|
Powrót do góry |
|
|
Muflon
za stara na te numery
Dołączył: 05 Gru 2015
Posty: 1562
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 19:49, 02 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
Bun Chay (wege wersja wietnamskiej sałatki makaronowej z wołowiną). Szybkie i fantastyczne na upały .
|
|
Powrót do góry |
|
|
inhibitor
początkujący NPR-owicz
Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 108
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 20:56, 06 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
Czy ktoś jeszcze uwielbia proste letnie obiady z serii młode ziemniaki, fasolka szparagowa i jajko z patelni? Uwielbiam lato, człowiek się nie napracuje, a jest pysznie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Miśka
za stara na te numery
Dołączył: 30 Cze 2012
Posty: 2254
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 21:39, 06 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
Aaaa młode ziemniaczki, koperek kefir
Szkoda, że chwilę po takim obiedzie jestem głodna, ale mniaaaam
|
|
Powrót do góry |
|
|
Muflon
za stara na te numery
Dołączył: 05 Gru 2015
Posty: 1562
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 22:08, 06 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
O tak, talerz fasolki albo kalafiora z zasmażką z bułki tartej rządzi . Super obiad o tej porze roku. A mąż mnie nauczył smażyć jajko na oscypku - bomba.
Ostatnio zmieniony przez Muflon dnia Śro 22:10, 06 Lip 2016, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
inhibitor
początkujący NPR-owicz
Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 108
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 8:44, 07 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
Muflon, a to jajko to tak wprost na oscypek, czy się czegoś jeszcze dodaje?
Mam zamiar pojechać w góry, to bym spróbowała sił swoich
|
|
Powrót do góry |
|
|
Muflon
za stara na te numery
Dołączył: 05 Gru 2015
Posty: 1562
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 9:13, 07 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
Oscypek w plastry (~3 mm) i na patelnię na masło, jak się przyrumieni z jednej strony, to przewracasz i wbijasz jajko jak normalnie na sadzone. Jajko się ścina, a w międzyczasie oscypek się przysmaża z drugiej strony.
|
|
Powrót do góry |
|
|
tilia
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 25 Sty 2014
Posty: 1159
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 9:41, 07 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
Fasolka, kalafior <3 Uwielbiam, ostatnio u nas często gości fasolka jak dodatek.
A to jajko na oscypku bardzo ciekawe. Ja swego czasu wrzucałam na jajko sadzone drobno pokrojoną kiełbasę.
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20003
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 9:41, 07 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
Mmmmm, tez ostatnio robie takie obaidki
Zostalo mi troche bobu i tak sie jesscze zastanawiam co z nim zrobic...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Muflon
za stara na te numery
Dołączył: 05 Gru 2015
Posty: 1562
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 12:09, 07 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
Ja lubię bób w risotto albo jako nieortodoksyjny dodatek do białych sosów do makaronu (alfredo, carbonara - wczoraj taki zrobiłam, tylko w wersji wege, z... oscypkiem ). Kusi mnie też jako jedno z warzyw do tajskiego curry.
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20003
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 14:01, 07 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
Ja nienumiem carbonara zrobic
|
|
Powrót do góry |
|
|
Muflon
za stara na te numery
Dołączył: 05 Gru 2015
Posty: 1562
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 15:09, 07 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
Kiedyś robiłam z przepisu, a wczoraj z głowy, więc trochę oszukana. I nie dałam żółtka . Usmażyłam na patelni skwarki oscypkowe (w wersji mięsożernej z boczku) na chrupiąco na oliwie z oliwek (wcześniej chwilę smażyłam na niej dla smaku ząbek czosnku). Potem dolałam pół szklanki białego wina, jak odparowało, to pieprz czarny, dwie łyżki śmietany 18% i starty kawałek parmezanu, wymieszałam, gotowałam do zagęszczenia. Na koniec garść ugotowanego, obranego bobu i makaron spaghetti, wszystko się wymieszało na patelni i na talerz.
|
|
Powrót do góry |
|
|
hermiona
za stara na te numery
Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 4082
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Czw 20:00, 07 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
strzyga napisał: | Ja nienumiem carbonara zrobic |
Mistrzem carbonary jest mój małżonek jak chcesz to zarzucę naszym przepisem.
Ja dziś jadłam makaron w sosie śmietanowo-mascarponowym z wędzonym łososiem i sałatką. Niebo w gębie i cm w udach!
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20003
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 20:10, 07 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
ojej, spacja mi się nie zrobiła jak z telefonu pisałam
Herminona, pewnie, może mi wreszcie posmakuje, bo raz się zraziłam i jakoś nie mogę się teraz przełamać...
muflon, a ta śmietana się nie zważy?
|
|
Powrót do góry |
|
|
|