Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Maria
Moderator
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Irlandia jak narazie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 20:47, 24 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
Tak jak opisane w watku o potrwach z cukinii, jajko (pieprz, sol) i bulka tarta - tak jak kotlety. Ja jedynie nie smaze ich za dlugo, lekko sie zarumienia i laduja w piekarniku. My to uwielbiamy z sosem z jogurtu greckiego z czosnkiem
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maria
Moderator
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Irlandia jak narazie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 19:47, 06 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Zapiekanka z ziemniakow, musaka z roznokolorowej soczewicy i baklazanow oraz salatka pomidorowa z cebula i gestym jog nat.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18910
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 15:33, 14 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
ostatnio ciagle pieke poledwice wieprzowa na nowej grylowej patelni miod w gebie. A patelnia jestem zachycona, bo jest mala, cienka, ze skladana raczka i mozna na niej w rzeczywistosci wszystko zrobic, lacznie z pieczeniem camemberta
dostalam prosto z Luksembugra oryginalny Kachkéis, czyli gotowany ser. miod w gebie, polecam wszystkim jak bedziecie miec mozliwosc go zdobyc
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19998
Przeczytał: 6 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 18:58, 14 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
ja ostatnio zrobiłam tego kurczaka w krakersach, Fizyk najpierw dziwnie się przyglądał, potem dziubał widelcem, ostatecznie zjadł, ale zapytał czy chcę, żeby on dom omijał...
i zrób tu człowieku coś innego na obiad...
|
|
Powrót do góry |
|
|
walecznaS
Moderator
Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 11994
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 10:11, 16 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
strzyga napisał: | zapytał czy chcę, żeby on dom omijał... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
juka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4578
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 10:20, 16 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
mam ziemniaki, kabaczek, cebulę, czosnek i kilka podstawowych dodatków, z tych co zawsze są w lodówce, i trochę przetworów w piwnicy - ogłaszam konkurs na pomysł na obiad, bo nie mogę wyjść do sklepu
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18910
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 10:47, 16 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
jak masz smietane i ser zolty to zrobilabym zapiekanke
a jak nie to smazone ziemniaczki z cebulka i czosnkiem, a kabaczek na grilowej paltelni, albo w piekarniku
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19998
Przeczytał: 6 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 13:40, 17 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
jak masz jakąś wędlinę, najlepiej boczek, to możesz zrobić podsmażane ziemniaczki z cebulką i właśnie jakimś takim dodatkiem.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18910
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 11:32, 19 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
bede robic golabki z kiszonej kapusty, tzn. liscie kapusty beda zakiszone dam znac jak wyszlo
|
|
Powrót do góry |
|
|
juka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4578
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 11:41, 19 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
hmm, niezły pomysł... myślę że smak może być podobny do bigosu
a ja z moich produktów zrobiłam bardzo smaczne placuszki kabaczkowo - ziemniaczane, takie na ostro, z cebulą i czosnkiem. starłam na takiej grubszej tarce, smakowały lepiej niż na bardzo drobnej. i dodałam trochę drożdży.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18910
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 11:49, 19 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
a gdzie to drozdze dodalas?
|
|
Powrót do góry |
|
|
juka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4578
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 11:53, 19 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
rozpuściłam w odrobince mleka i dodałam do ciasta na placki. dzięki temu wyszły mięciutkie w środku i chrupiące z zewnątrz. patent mojej byłej szefowej
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18910
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 11:57, 19 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
ty, niezly patent. pede pamietac na przyszlosc. dajesz tez tak do normalnych plackow ziemniaczanych?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Olenkita
za stara na te numery
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 4904
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 12:25, 19 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
kasik napisał: | bede robic golabki z kiszonej kapusty, tzn. liscie kapusty beda zakiszone dam znac jak wyszlo |
Slinka mi wezbrala w gebie
Ja ostatnio jestem fanka kuchni marokanskiej i korzystajac z konczacego sie sezonu na wegierki zrobilam tajine z kurczaka:
Na oliwie zrumienilam cycki kurze w kawaleczkach, potem wrzucilam pol kilo przecietych na pol wegierek, lyzeczke kuminu indyjskiego, 50 g. ziaren sezamu i zostawilam na malym ogniu na pol godz. Latwe, szybkie i pychota!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Agrafka
za stara na te numery
Dołączył: 27 Sie 2008
Posty: 1796
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 14:58, 19 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
Jak tylko przestanę karmić, to będę te Wasze cudne przepisy wykorzystywać!
U mnie dziś kasza i schabik pieczony.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|