Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
abeba
Gość
|
Wysłany: Pon 16:26, 29 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
majonezu też nie mam.
Mam oliwę, bazylię za oknem i orzeszki, chyba trza uciapciać pesto pierwszy raz w życiu
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18910
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 13:19, 03 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
jarmuz na obiadek z kartofelkami
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maria
Moderator
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Irlandia jak narazie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 13:40, 03 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
No to od razu mow jak.
Jarmuz tu w kazdym sklepie a ja nie wiem jak sie za to zabrac!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18910
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 14:04, 03 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
mario ja juz kupuje pokrojny w puszce. albo zamrozony bo mi sie nie chce go obrabiac
robilam tak:
cebulke podpieklam w garnku z szynka wedzona (u ciebie bez , ale tez zjadalne bo robie tez bez szynki), dalam jarmuza z puszki, posolilam i dalam troche takiej jakby vegety (bio), okolo szklanki wody i tak se pyrczalo 45 minut. osobno ugotowalam ziemniaczki juz pokrojone w kostki, dalam do jarmuza, popyrczalo z 5 minut, dopieprzylam i mozna jesc. mialam do tego cieple kielbaski winerki.
mniam
|
|
Powrót do góry |
|
|
okoani
za stara na te numery
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 1873
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Roztocze ;) Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 15:25, 03 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
a u mnie dzisiaj kotleciki rybno-szpinakowo-serowe i frytki
|
|
Powrót do góry |
|
|
mk,
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 6818
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: Pią 15:50, 03 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
okaoni a jak robisz takie kotleciki?
|
|
Powrót do góry |
|
|
okoani
za stara na te numery
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 1873
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Roztocze ;) Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 16:37, 03 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
- filety rybne (ok.0,5kg) odmrażam (muszą być dobrze odsączone) i mielę w robocie kuchennym
- dodaję odparowany szpinak (ok. 5 kostek szpinaku - brykietu), trochę sera żółtego startego na małych oczkach oraz surowe jajko
- całość doprawiam odrobiną soli, czosnkiem granulowanym, jakimiś ziołami oraz pieprzem i mieszam
- uformowane kotleciki można obtoczyć w mące, bułce tartej lub sezamie, a następnie smażyć
|
|
Powrót do góry |
|
|
milunia
za stara na te numery
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 1341
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 17:15, 03 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
okoani napisał: | - filety rybne (ok.0,5kg) odmrażam (muszą być dobrze odsączone) i mielę w robocie kuchennym
- dodaję odparowany szpinak (ok. 5 kostek szpinaku - brykietu), trochę sera żółtego startego na małych oczkach oraz surowe jajko
- całość doprawiam odrobiną soli, czosnkiem granulowanym, jakimiś ziołami oraz pieprzem i mieszam
- uformowane kotleciki można obtoczyć w mące, bułce tartej lub sezamie, a następnie smażyć |
dla odchudzających się dodam że mozna też obtoczyć w zmielonym siemieniu lnianym
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maria
Moderator
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Irlandia jak narazie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 17:45, 03 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
okoani napisał: |
- uformowane kotleciki można obtoczyć w mące, bułce tartej lub sezamie, a następnie smażyć |
Gdy robie panierke do kotletow dla dzieci to do bulki tartej (ktora robie z ciemniejszego pieczywka) dodaje zmielone platki owsiane bo w calosci mlodzi gardza a tak to nie maja pojecia
|
|
Powrót do góry |
|
|
mk,
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 6818
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: Pią 19:55, 03 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
brzmi smakowicie
musze spróbować
|
|
Powrót do góry |
|
|
szpaczek1
mistrz NPR-u
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 729
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 14:08, 04 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
A ja dziś zrobię Zupa zakarpacka
[link widoczny dla zalogowanych]
Można użyć fasoli z puszki!! Napiszę czy dobra była!!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18910
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 14:27, 04 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
ide zaraz do sklepu, mimo ze sie fatalnie czuje to trzeba zrobic zakupy nie wiem co na szybko wyczaruje, chyba kiszona z miesem wstawie do szybkowaru, nie mam pomyslu.
|
|
Powrót do góry |
|
|
milunia
za stara na te numery
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 1341
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 21:39, 06 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj odważylismy sie na zrobienie muli Powiem wam że smakowały lepiej niz w restauracji Tradycyjnie powinno sie podawać z frytkami, ale z oczywistych względów - moja nadwaga i holesterol męża - dalismy z sałatą i lampką wina. Były super.
Aż musiałam się pochwalić
[link widoczny dla zalogowanych]
Uploaded with [link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
Uploaded with [link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
Uploaded with [link widoczny dla zalogowanych]
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18910
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 22:02, 06 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
moglas dac znac, wpadlabym mniam
|
|
Powrót do góry |
|
|
szarotka
za stara na te numery
Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 2686
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 21:12, 07 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
oj jak ja bym zjadła
|
|
Powrót do góry |
|
|
|