Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dracena
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 01 Mar 2007
Posty: 1221
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 11:11, 09 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
A fuj
U mnie cały tydzień ryby: z niedzieli łosoć, w pierkarniku risotto z tuńczyka, a jutro lecę po pstrągi. Taką mam chrapkę.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18910
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 11:21, 09 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
ryby mowisz? ja przy dukanie odzywiam sie glownie lososiem
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19998
Przeczytał: 6 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 12:51, 28 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
ryby, brrrr... ja nawet z paluszków rybnych zrezygnowałam po ostatniej ości.
za to zrobiłam bitki z tą nową kostką pieczeniową Knorra i pierwszy raz mi takie pyszne wyszły!!!!
żeberka czekają w lodówce na swoją kolej
Ostatnio zmieniony przez strzyga dnia Pon 12:52, 28 Lut 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maria
Moderator
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Irlandia jak narazie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 13:07, 28 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Obiecalam mezowi enchilladas. Do tego guacamole domowej roboty - rzecz bardzo zdrowa - byle dostac dojrzale awokado.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Olenkita
za stara na te numery
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 4904
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 13:08, 28 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Mario, wrzuc przepis To cos meksykanskiego?Uwielbiam awokado! U mnie zupa-krem z zielonego groszku sie wazy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maria
Moderator
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Irlandia jak narazie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 13:16, 28 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
[link widoczny dla zalogowanych]
To juz trzeba wyczuc co komu smakuje. My dajemy sol, pieprz, limonke, mloda cebulke, czasem pomidory. Nigella dodaje sera plesniowego i smietany...wlasciwie to limonka i sol to podstawa.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Olenkita
za stara na te numery
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 4904
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 13:34, 28 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Dzieki! No, my to sie raczej obejdziemy bez sera plesniowego i smietanki
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19998
Przeczytał: 6 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 14:56, 28 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
brrrrr
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maria
Moderator
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Irlandia jak narazie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 19:18, 28 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
M wlasnie bierze dokladke
W ogole nie kupuje gotowych sosow lub mieszanek przypraw do chilli, robie sama z passaty i przypraw - cumin, chilli w platkach (bo jak kroje swieze to zawsze potem laduje paluchy do oka brrrr) i kolendra to podstawa
Ostatnio zmieniony przez Maria dnia Pon 19:19, 28 Lut 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
fresita
Moderator
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 19043
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 19:52, 28 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
my wczoraj bylismy cala rodzinka w meksykanskiej restauracji celem podsumowania wyjazdu guacamole-kocham obzarlam sie wczoraj niepamietnie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Olenkita
za stara na te numery
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 4904
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 21:29, 28 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Olenkita napisał: | U mnie zupa-krem z zielonego groszku sie [/b]wazy . |
O cholera, wlasnie zerknelam tutaj i az mna rzucilo Cazsami na czlowieka taka pomrocznosc jasna spadnie i takiego byka walnie
|
|
Powrót do góry |
|
|
magda091
początkujący NPR-owicz
Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 117
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: opole Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 8:32, 01 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
ostatnio robiłam canelloni z farszem z mięsa mielonego, pieczarek, papryki i cebuli w sosie pomidorowym, pycha
uwielbiam dania z piekarnika
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19998
Przeczytał: 6 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 10:38, 01 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
narobiłaś mi smaka, tylko makaronu nie mam
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19998
Przeczytał: 6 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 15:21, 08 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
tak za mną chodziło, że i u mnie dzić canelloni będzie
a ostatnie żeberka wyszły pyyyyyyszne
w ogóle u mnie ostatnio jakieś urozmaicenie w kuchni zrobiłam od golonki począwszy, przez inne różne rodzaje mięska.
ja mam taki problem, że mój mąż lubi typowo polską kuchnię (więc i z dzisiejszego obiadu za bardzo zadowolony nie będzie).
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dona
za stara na te numery
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 12434
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sob 8:09, 12 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
ja dzis to planuję....
[link widoczny dla zalogowanych]
z przepisu "wyglada", ze bedzie smaczny...
|
|
Powrót do góry |
|
|
|