Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kukułka
za stara na te numery
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 25854
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 9:04, 20 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
abeba napisał: | kukulko - to w koncu jesz nabial czy nie? bo sie mieszasz w zeznaniach u nas bedzie domowo: piers kurczaczka, ziemniaki i marchewka z groszkiem!!! |
nie wolno mi za duzo, ale ociupinke tak, no to czasem sie skusze
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Edwarda
junior admin
Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 12488
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 17:21, 20 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
strzyga napisał: | kotklety schabowe z piersi kurczaka |
Też ciekawe
Ja tam schab to tylko ze świni umiem zrobić
|
|
Powrót do góry |
|
|
Aniąt
za stara na te numery
Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 5116
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 17:25, 20 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Edwarda, niestety mąż wyjadł reszteczki i pochwalił
Panga tradycyjnie, w panierce, mniam.
|
|
Powrót do góry |
|
|
novva
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4956
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Mała Wieś przy Drodze
|
Wysłany: Pon 13:50, 21 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Tarta ze świeżym szpinakiem, jajkiem na twardo i żółtym serem. Pychota.
|
|
Powrót do góry |
|
|
bakteria
za stara na te numery
Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 10180
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 16:39, 21 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
A my dzisiaj - udka w sosie serowym + ryż + mizeria
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dracena
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 01 Mar 2007
Posty: 1221
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 20:01, 21 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
A ja dziś chleb z wędliną, bo dzieć nie chciał przyjąć do wiadomości, że musi przez chwilę zająć się sobą.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Aniąt
za stara na te numery
Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 5116
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 20:16, 21 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Kopytka
|
|
Powrót do góry |
|
|
mk,
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 6818
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: Pon 21:13, 21 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Aniąt napisał: | Kopytka |
o jakby to moja córa słyszała to byś Aniąt miała gościa na obiedzie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Aniąt
za stara na te numery
Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 5116
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 21:28, 21 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20003
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 21:52, 21 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
a'la schabowego z wczoraj
zastanawiam się nad jutrem... chyba zamist mcDonalda/KFC wezmę z domu dressing z pudełeczkiem i w międzyczasie zajęć coś dokupię jakąś sałatę, kukurydzę - extra są te Bonduele w takich małych opakowaniach na raz i szyneczkę do dokrojenia do tego i jakąś sałatkę z tego zrobię. mmmm....
|
|
Powrót do góry |
|
|
abeba
Gość
|
Wysłany: Wto 10:16, 22 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
wczoraj po sobotnich piersiach kurczaka a la schabowy* myślałam w nocy że już rodzę kto mi dziś zrobi kopytka ?
* kto nie zrozumiał strzygi - chodzi na 99% o to, że rozbite i usmażone w panierce
|
|
Powrót do góry |
|
|
szarotka
za stara na te numery
Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 2686
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 9:09, 03 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
A pochwale się:
zrobiłam wczoraj naleśniki z mięsem
mięso z rosołu "zmielone" , podsmażone, z cebulką, papryczką chili, czosnkiem i sosem pomidorowym
|
|
Powrót do góry |
|
|
szpaczek1
mistrz NPR-u
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 729
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 17:59, 06 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
w zwiazku z faktem ze w lodowce bylo duzo jogurtu zrobilam pysznego kurczaka w curry... proste, szybke i naprawde dobre!!
z 4-5 cebul(średnich) smazymy az sie porzadnie zeszkla, zdejmujemy z ognia i dodajemy duzo curry (tak z 2-3 lyzki, ja najabrdziej lubie kamisa). Dodajemy duzy kubek jogurtu. Wszystko mieszamy i do takiego "sosu" wrzucamy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Powinno to wszystko troche polezec (z 1 godzinę), ale mozna tez od razu dusic. Dusi sie na malym ogniu z 15 min az mieso sie udusi. Jemy z ryzem- pychota
1 piers, curry, cebula, duzy jogurt naturalny
przepis z opakowania curry Kamis'a
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20003
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 14:43, 25 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
Ja dziś zrozubiłam faszerowaną cukinię. Dobra wyszła
cukinie przerliłam na pół, wydrążyłam, środek podsmażyłam na patelni razem z mięskiem mielonym, pomidorkiem, papryką, niedogotowanym ryżem i jakimiś ziołami /powinna byc jeszcze cebulka i czosnek wg przepisu, ale jakoś nie bardzo lubię/, ustawiłam w naczyniu żaroodpornym, napełniłam, zapiekłam 20 min na 180 st w piekarniku i gotowe.
|
|
Powrót do góry |
|
|
kukułka
za stara na te numery
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 25854
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 15:02, 25 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
u nas sos serowy, salatka z kabaczka, pomidora, salaty, rzodkiewki, czosnku i kalarepki i tortellini podsmazane na ostro na patelni do tego
|
|
Powrót do góry |
|
|
|