|
..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ ...........czyli seks bez antykoncepcji. Pytania, wątpliwości, stosowanie..........
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20003
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 14:17, 17 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
też o tym myślałam, ale to następnym razem
|
|
Powrót do góry |
|
|
abeba
Gość
|
Wysłany: Wto 15:00, 17 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
Maria napisał: | Ja dzis losos pieczony w lekkiej panierce z chilli.
A codziennie to bym mogla wcinac lososia z folii skropionego sokiem z cytryny i posypanego grubo koperkiem (sol, pieprz), pyyycha! |
Mario, ja też tak chcę!!!!
Mąż niestety rybę lubi podaną jak schabowy:( Ostatnio zrobiliśmy smazonego panierowanego mintaja i był obrzydliwy. Wyszła mu mokra tłusta panierka ze sladem smaku ryby:((((
On z folii nie lubi:((((
|
|
Powrót do góry |
|
|
juka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4578
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 15:12, 17 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
abebo, jak się robi te pieczone ziemniaczki z czosnkiem, które lubi twój ślubny? normalnie mam zachcianki (a to niestety gwarancja, ze nie jestem w ciąży )
rybę spróbuj zrobić w sosie, może polubi - grecki albo beszamel w różnych odmianach bywają fajne.
Ostatnio zmieniony przez juka dnia Wto 15:14, 17 Lut 2009, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
abeba
Gość
|
Wysłany: Wto 15:23, 17 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
zdaje się tak: ziemniaczki kroi się w cwiartki lub ósemki. blachę smaruje sie olejem, rozrzuca ziemniaczki, troche kropi olejem, posypuje solą i posiekanym czosnkiem, i to trzeba piec w takiej temperaturze, by sie upiekly a nie spalily na wierzchu tylko zrumienily. nie wiem jaka to byla pewnie ok 220 ale nie wiem na której wysokosci i ile to trwalo. (zal mi było zdrowych ziemniaczków ze taki 'tuning' przechodzą )
może jakbym nabyla forme podłużna albo naczynie do zapiekania to by lasagne z rybą przeszlo? ehh
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maria
Moderator
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Irlandia jak narazie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 15:56, 17 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
Abebo, ja rybke tylko dla siebie robie, bo moj M rybek nie jada.
A taka w panierce to najpierw krociutko na patelni potem do piekarnika. Nie jest taka sucha jakby tylko w piekarniku sie piekla a ma smak jak z patelni
|
|
Powrót do góry |
|
|
juka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4578
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 16:49, 17 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
abebo, dzięki za wskazówki ziemniaczane, na kolację wypróbuję.
rybki w lazani są niezłe, próbowałam z pangą - ale zwykle mam za mało czasu więc robię pod beszamelem jakąś rybkę o zwartej konsystencji (łosoś, panga, tilapia), albo w cieście piwnym (dowolny filet w cieście trochę gęstszym niż naleśnikowe, tylko piwo zamiast wody + do tego sos chrzanowy, smażone w dość głębokim oleju), albo po grecku, dobra na ciepło i na zimno [link widoczny dla zalogowanych] albo konserwantowy "pomysł na" - smaczna zwłaszcza w wydaniu knorr.
a i tak najlepsze są świeżutkie smażone flądry... wiem wiem, dla warszawiaków to abstrakcja
|
|
Powrót do góry |
|
|
abeba
Gość
|
Wysłany: Wto 17:22, 17 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
fląderka mniam!
nie mamy nic do smażenia w głębokim tłuszczu:( a rybę do ryby po grecku lub pod beszamel gotujesz? bo moja mama to do ryby po grecku bierze wcześneij zapanierowane smażone filety, wiec to nie o to mi chodzi.
eh, moja babunia robi gotowany taki klops rybny z jazynami na zimno z sosem chrzanowym pychotka a ja nei umiem takich cudów...
a, dziś fasolowa, czyli upgrade'owana puszką fasoli (bo nie miałam suchej w domu by namoczyć na noc) jarzynówka, która powstała z neidzielnego rosołu
|
|
Powrót do góry |
|
|
juka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4578
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 17:50, 17 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
pod beszamel nie gotuję, ale uzywam świeżego filetu, mrozony jak na mój gust zbyt wodnisty (tu http://www.naturalnemetody.fora.pl/kuchnia,15/ryby-kto-pomoze,435.html jest łosoś w takiej wersji ). a po grecku tylko obsmażam z grubsza zwierzę obtoczone w mące i wrzucam do sosu - panierki nie lubie w tym wydaniu bo mi odpada i wygląda nijak.
Ostatnio zmieniony przez juka dnia Wto 17:51, 17 Lut 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
micelka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 10116
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 21:11, 17 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
Ja dzięki Juce właśnie robię ryby pod beszamelem i są pyszne!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dona
za stara na te numery
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 12436
Przeczytał: 2 tematy
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 21:19, 17 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
a ja dzis zjadłam Mc Donaldsa
ostatnio coraz gorzej ze mną, jeśli chodzi o odżywianie......
|
|
Powrót do góry |
|
|
kukułka
za stara na te numery
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 25854
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 22:39, 17 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
juka, takie zmiemniaki przykrywam folią aluminiową, wtedy się nie ala od góry, a pod koniec zapiekania folię zdejmuje, wtedy sa lekko podsuszone z wierzchu
Dona, Mc Donalds raz na jakis czas jeszcze nikomu nei zaskzodził.
a ja ostatnio w kółko robie pizzę. i tiramisu (to jako deser oczywiście) ostatnio tiramisu 3 razy w ciagu jednego tygodnia robilam
Ostatnio zmieniony przez kukułka dnia Wto 22:42, 17 Lut 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20003
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 4:05, 18 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
a ja dziś zjadłam i taką dużą roladkę schabową z sałatką i potem McDonalda...
|
|
Powrót do góry |
|
|
gam
za stara na te numery
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5086
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 10:04, 18 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
ja prawie codziennie zapełniam się w pracy potrawami typu puree ziemniaczane z boczkiem itp, oczywiście z powodu braku czasu na zrobienie w domu kanapek mój żoładek na pewno mi kiedys za to podziękuje
co do ryb, to mam taki upatrzony sklep z rybami a w nim codziennie nowa dostawa, flądra,dorsz,łosoś, pstrąg itp z mrożonych i tu ciekawostka są cztery odmiany mintaja , na czym to polega,
pierwsza najtańsza za 9 zł za kg głęboko mrożony glazurowany - wiadomo więcej lodu niż ryby pochodzenie -Chiny
drugi głęboko mrożony bez glazury, 13 zł/kg pochodzenie - Chiny
trzeci mrożony z krótszym terminem ,niezły, 19 zł/kg pochodzenie - USA
czwarty extra , żadnego śladu lodu na wierzchu, po rozmrożeniu dosłownie sama ryba, po usmażeniu kruchutka biała aromatyczna wspaniała, cena za kg - ! 25 ! zł pochodzenie USA
chcemy jeść smacznie i zdrowo trzeba za to zapłacić niestety, ale warto mieć jeden kawałek ryby którą zje się z przyjemnością niż 5 kawałków wymęczonego sinego mintaja.
o pandze różowej za 6 zł w Auchan nie wspomnę, śmierdzącej błotem i powolnym rozkładem , nigdy , nigdy , nigdy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dracena
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 01 Mar 2007
Posty: 1221
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 12:04, 18 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
Ja dlatego już dawno nie jadłam ryby, u mnie w sklepie same takie, co to wody w życiu nie powąchały... chyba że z tego roztopionego lodu... A takiego smaka mi na rybę zrobiłyście...
|
|
Powrót do góry |
|
|
abeba
Gość
|
Wysłany: Śro 12:20, 18 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
kukułko, szalejesz, ale na mascarpone robisz czy czymś zastępujesz?
dzięki z wyjasnienie co to jest ryba "glazurowana". tajemnica naszego obrzydliwego mintaja została ujawniona
a ja dzisiaj czwrty dzień będę jeść tę zupę. Myslicie, że małemu też rosołek z niedzieli dziś mogę zapodać?
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna
-> Kuchnia Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 74, 75, 76 Następny
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 74, 75, 76 Następny
|
Strona 6 z 76 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
|