Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
koszatniczka
za stara na te numery
Dołączył: 19 Lut 2013
Posty: 6853
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 18:11, 29 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
ha! a u mnie wczoraj na niedzielę była wołowina duszona z grzybami i dynią
do tego kasza gryczana i buraczki
|
|
Powrót do góry |
|
|
gam
za stara na te numery
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5086
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 18:37, 29 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
Eee po królewsku
|
|
Powrót do góry |
|
|
emma
za stara na te numery
Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 9401
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 18:52, 29 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
Pycha, tylko, że ja średnio lubię wołowinę, wolę wieprzowe. Miększe. Ale grzybki, dynia.
A moja mama wczoraj dynie faszerowaną zrobiła. Też fajna była.
|
|
Powrót do góry |
|
|
gam
za stara na te numery
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5086
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 22:05, 29 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
Dynia faszerowana ??? Możesz emma cos wiecej o tym napisać ? Nie robiłam tego , nie jadłam .
|
|
Powrót do góry |
|
|
emma
za stara na te numery
Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 9401
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 11:27, 30 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
Mała wydrążona dynia, w środku kawałki dyni i innych warzyw. I to pieczone w piekarniku.
Dopytam mamy co i jak i dam znać.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Iskra
za stara na te numery
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 4562
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: wlkp Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 11:58, 30 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
Mój maz dostal bzika na punkcie robionych przeze mnie hamburgerów.
Wczoraj mial na obiad i kolacje, wlasnie zadzwonił do mnie do pracy czy ma jechac do sklepu po składniki bo on chce hamburgery na obiad
Czuje sie doceniona
|
|
Powrót do góry |
|
|
Polly
za stara na te numery
Dołączył: 30 Maj 2012
Posty: 4566
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 13:02, 30 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
Iskra, podziel się przepisem
|
|
Powrót do góry |
|
|
koszatniczka
za stara na te numery
Dołączył: 19 Lut 2013
Posty: 6853
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 13:10, 30 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
haha - nie ma miększego od wołowiny z szybkowaru
powolne duszenie 2,5h to nie dla mnie
Iskra - mmm zdecydowanie powinnaś czuć się doceniona
|
|
Powrót do góry |
|
|
Iskra
za stara na te numery
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 4562
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: wlkp Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 13:17, 30 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
Emma, jak sie wolowine na well done smaży to moze i nie jest miekka najepsza dla mnie wolowinka to taka medium, a mąż lubi rare
Polly, jak będę w domu to z komputera napiszę. Chociaż możesz się zawieść bo mi się wydaje, że nic odkrywczego w tym przepisie nie ma
|
|
Powrót do góry |
|
|
brain
za stara na te numery
Dołączył: 08 Kwi 2013
Posty: 2891
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 13:50, 30 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
Wołowinka jest pyszna, chyba tez nam zrobię dzis hamburgery
|
|
Powrót do góry |
|
|
gam
za stara na te numery
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5086
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 13:58, 30 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
U mnie jak wołowina to tylko z szybkowaru rzadko Boeuf Strogonow to wtedy jest szybkie smażenie.
A my dzis mamy na obiad kotlety z soczewicy, mięsa mielonego i pieczarek , do tego sałata lodowa i ziemniaki
|
|
Powrót do góry |
|
|
Olenkita
za stara na te numery
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 4904
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 14:11, 30 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
Gam, a mozesz powiedziec jak robisz te kotlety z soczewicy?
|
|
Powrót do góry |
|
|
gam
za stara na te numery
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5086
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 14:21, 30 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
Gotuję soczewicę do miękkości (dzis czerwoną), na patelni podduszam starte na drobno pieczarki i cebulę pokrojoną w kostkę. Do miski wrzucam mięso mielone (dzis z szynki wp) ugotowaną soczewicę, pieczarki, dodaję trochę bułki tartej lub namoczonej, jajka i przyprawy . Formuję jak burgery . Obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju. Są na prawdę bardzo smaczne
|
|
Powrót do góry |
|
|
emma
za stara na te numery
Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 9401
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 14:59, 30 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
U mnie dziś rosół. Przy zatokach, wiadomo.
Ale to też ulubione danie starszego. On może jeść na okrągło: rosół, zupę z kiełbaską czyli żurek, spaghetti bolonese i duszone mięso z sosem. I od początku.
Na spaghetti już nie mogę patrzeć...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Olenkita
za stara na te numery
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 4904
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 15:34, 30 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
Dzieki Gam
Myslalam, ze to sa takie wegetarianskie kotleciki, myslisz, ze w wersji bez miesa daloby sie zrobic?
|
|
Powrót do góry |
|
|
|