Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
babajaga
za stara na te numery
Dołączył: 15 Lis 2013
Posty: 2645
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 15:47, 27 Mar 2015 Temat postu: |
|
|
Całkiem fajnie ta zupa się zapowiada. Mój mąż jest fasolkolubny
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justek
za stara na te numery
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 20:04, 29 Mar 2015 Temat postu: |
|
|
Mi ta zupa bardziej własnie w formie spaghetti wychodzi i podaję ją z makaronem i jeszcze serem posypuję, pychota
|
|
Powrót do góry |
|
|
lisc
za stara na te numery
Dołączył: 23 Maj 2013
Posty: 2359
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 17:43, 29 Kwi 2015 Temat postu: |
|
|
krem czosnkowy - robiłam pierwszy raz i na pewno powtórzę, bardzo nam przypasował
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ptysiak
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 18 Sty 2013
Posty: 1095
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 17:59, 29 Kwi 2015 Temat postu: |
|
|
U nas leczo w składzie: pomidory, cukinia, papryka, kurczak
Danie na szybko z kawalerskich czasów Męża
|
|
Powrót do góry |
|
|
Edwarda
junior admin
Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 12488
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Czw 18:15, 30 Kwi 2015 Temat postu: |
|
|
Duszonek mi się zachciało mniam, mniam
|
|
Powrót do góry |
|
|
Iskra
za stara na te numery
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 4562
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: wlkp Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 14:36, 01 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
pierś z kurczaka z serkiem topionym w kieszonce, z ziemniaczkami i fasolką, a na pierwsze zupa paprykowa, na "deser" (bo kurkuma z zupki wzmaga apetyt) koreczki z pomidorkami koktajlowymi, serkiem feta i wędlinką.
Taki wolny dzień to ja rozumiem
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20003
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 14:55, 01 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
A mi się dziś stać przy garach absolutnie nie chciało właśnie dlatego, że mam wolny dzień
Także ugotowałam makaron, z mielonego mięska zrobiłam malutkie kuleczki, wszystko posypałam startym serem, jakąś świeżą zieleniną i pyyyyycha!
|
|
Powrót do góry |
|
|
koszatniczka
za stara na te numery
Dołączył: 19 Lut 2013
Posty: 6853
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 16:31, 09 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
a ja zrobiłam bardzo fajne schabowe w sosie musztardowym
Podsmażam cebulkę, a następnie wyjmuję z patelni. Kotlety solę, pieprzę i obtaczam w mace a następnie smażę a rumiano.
Dodaję do tego cebulke i zalewam szklanką bulionu (ja użyłam takiego na bazie kostek ekologicznych)
Pół godziny sie dusi, na koniec dodaję 2 łyżki musztardy, trochę śmietany i gotowe
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ptysiak
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 18 Sty 2013
Posty: 1095
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 17:56, 09 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
Mm, Koszatniczka, przepis brzmi bardzo fajnie I może nawet te ekologiczne kostki nie są takie złe. Ja niestety często jak widzę "bulion" w przepisie, to od razu pasuję, bo mam przed sobą wizję gotowania całego gara rosołu, kiedy potrzebuję tylko jego łyżkę lub szklankę...
A my się dzisiaj odważyliśmy się skorzystać z funkcji grilla w piekarniku Pierś z indyka zamarynowana, podana z gotowanymi warzywami. Na pewno do powtórzenia, bo mięso o wiele szybciej się piecze niż normalnie. Wyszło dużo i smacznie, ale było po tym tyle zmywania....
|
|
Powrót do góry |
|
|
Miśka
za stara na te numery
Dołączył: 30 Cze 2012
Posty: 2254
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 9:36, 10 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
Ptysiak na bulion w przepisie mam jedną radę. Ugotować gar rosołu i zamrozić z użyciem foremki do kostek lodu, lub woreczków do lodu. I później mam w razie potrzeby albo jedną kostkę, albo więcej. Szczerze polecam
|
|
Powrót do góry |
|
|
Iskra
za stara na te numery
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 4562
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: wlkp Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 10:47, 10 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
U nas smazone serki plesniowe z ziolami z żurawiną, a do tego fasolka szparagowa z kremowym sosem
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ptysiak
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 18 Sty 2013
Posty: 1095
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 15:32, 10 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
Miśka napisał: | Ptysiak na bulion w przepisie mam jedną radę. Ugotować gar rosołu i zamrozić z użyciem foremki do kostek lodu, lub woreczków do lodu. I później mam w razie potrzeby albo jedną kostkę, albo więcej. Szczerze polecam |
Dobry pomysł Spróbuję wdrożyć go w życie, jak rosołu wyjdzie za dużo jak na jeden obiad, ale za mało jak na 2 dni, co niestety nam się często zdarza
Nie wiesz jak długo można trzymać go w zamrażarce?
Iskra, mąż Ci kręci nosem na obiadki, które mają nazwy długie jak w restauracjach?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Iskra
za stara na te numery
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 4562
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: wlkp Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 15:35, 10 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
Mąż ma w nosie nazwy, ważne żeby mu smakowało
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justek
za stara na te numery
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 19:05, 10 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
A my ostatnio używamy na szparagach. Właśnie zaczął się sezon i co drugi dzień mamy z bułką tartą jutro zrobię pewnie zapiekankę ze szparagami uwielbiam!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18915
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 19:51, 10 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
szparagi sa super z beszameldem, sosem holenderskim czy ziolowym. no i obowiazkowo szyneczka i biale wino
|
|
Powrót do góry |
|
|
|