Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................
...........czyli seks bez antykoncepcji. Pytania, wątpliwości, stosowanie..........
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

co dzisiaj zjadłam/em na obiad?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 64, 65, 66 ... 74, 75, 76  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Justek
za stara na te numery



Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 19:58, 10 Maj 2015    Temat postu:

Jak holenderski robisz? Nigdy nie robiłam a jestem go ciekawa. Jak jeszcze szparagi jecie? U nas tradycyjne gotowane na parze, zupa lub w zapiekane. Masz ciekawe pomysły?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Karafka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18908
Przeczytał: 6 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 20:25, 10 Maj 2015    Temat postu:

my jemy tylko tak:


sos holenderski kupowalam Embarassed
ale chyba najbardziej lubie z sosem jogurtowo-smietanowym ze swiezymi ziolami z odrobina soku z limonki ktora "leje" sos na szparagach (ale nie musi byc!), ktory troche podgrzewam. No i gotuje w wodzie, nie na parze Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lisc
za stara na te numery



Dołączył: 23 Maj 2013
Posty: 2359
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 8:31, 11 Maj 2015    Temat postu:

Ja robię zielone szparagi, z patelni bądź z piekarnika, skropione oliwą z oliwek bądź w wersji bardziej kalorycznej (i smacznej ) owinięte boczkiem Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aglaia
za stara na te numery



Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 1556
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 8:37, 11 Maj 2015    Temat postu:

Z jajkiem sadzonym - mniam...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Justek
za stara na te numery



Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 9:45, 11 Maj 2015    Temat postu:

Ja też uwielbiam z jajkiem sadzonym Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aglaia
za stara na te numery



Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 1556
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 9:48, 11 Maj 2015    Temat postu:

I jeszcze krem z białych szparagów robię - też pycha
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Justek
za stara na te numery



Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 9:50, 11 Maj 2015    Temat postu:

A jak robisz? Bo ja też robię ale chętnie porównam
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lisc
za stara na te numery



Dołączył: 23 Maj 2013
Posty: 2359
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 9:56, 11 Maj 2015    Temat postu:

Krem z białych szparagów to jedna z moich ulubionych zup! Ale z przepisem nie pomogę, bo jestem tylko konsumentką
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aglaia
za stara na te numery



Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 1556
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 10:08, 11 Maj 2015    Temat postu:

Justek napisał:
A jak robisz? Bo ja też robię ale chętnie porównam


2 pęczki białych szparagów gotuję w 1,5 l. bulionu, miksuję, przecieram przez sitko, dodaję 1/3 szklanki mleka z łyżką mąki ziemniaczanej, gotuję, po zagotowaniu dodaję szklankę śmietany z dwoma żółtkami, doprawiam solą, pieprzem i cukrem. Super proste, super pyszne.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Justek
za stara na te numery



Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 10:15, 11 Maj 2015    Temat postu:

Ja jeszcze trochę cebuli dodaję i trochę tymianku ale bez mleka. A lekko przesmaz szparagi przed gotowaniem, fajny smaczek się uzyskuje Wesoly muszę też spróbować po Twojemu Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aglaia
za stara na te numery



Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 1556
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 10:23, 11 Maj 2015    Temat postu:

Justek - dzięki. Ja mam ten problem, że nie mogę jeść nic smażonego nawet jeśli potem będzie gotowane, duszone, pieczone Smutny. A szparagów na suchej patelni to chyba nie za bardzo da się podsmażyć :-/ . Ale cebulka i tymianek to może być niezły pomysł.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Justek
za stara na te numery



Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 11:09, 11 Maj 2015    Temat postu:

Ja swój przepis tu wrzucilam
http://www.naturalnemetody.fora.pl/font-color-darkblue-kuchnia-color,15/ulubione-przepisy-justka,6069.html
Tylko nie używam już kostek tylko na bulionie robię a czasem do cebuli trochę czosnku dodaję. A jak chcę bardzo sytą to pół szklanki zielonej soczewicy dodaję do gotowania przed miksowaniem
Powrót do góry
Zobacz profil autora
tilia
posiadacz wiedzy tajemnej NPR



Dołączył: 25 Sty 2014
Posty: 1159
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 12:00, 11 Maj 2015    Temat postu:

A kiedy jest sezon na te szparagi? smaku mi narobiłyście Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
koszatniczka
za stara na te numery



Dołączył: 19 Lut 2013
Posty: 6853
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 12:07, 11 Maj 2015    Temat postu:

teraz

ja do białych się zniechęciłam bo mi raz wyszły gorzkie
u nas królują zielone, mniam!

a z kostkami to eksperymentuję, bo nie mogłam patrzeć na to jak mi sie włoszczyna na buliony marnuje...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Iskra
za stara na te numery



Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 4562
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: wlkp
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 17:57, 11 Maj 2015    Temat postu:

U mnie dzis... .......... schabowe w sosie musztardowym
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 64, 65, 66 ... 74, 75, 76  Następny
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 64, 65, 66 ... 74, 75, 76  Następny
Strona 65 z 76

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin