Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Miśka
za stara na te numery
Dołączył: 30 Cze 2012
Posty: 2254
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 18:11, 11 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
Ptysiak napisał: |
Nie wiesz jak długo można trzymać go w zamrażarce?
|
Szczerze mówiąc nie wiem, u mnie leży, aż się nie zużyje (czyli powiedzmy litr bulionu wykorzystuję w trzy tygodnie/miesiąc), ale też ja się za bardzo tymi terminami leżenia w zamrażarce nie przejmuję. Za dużo mrożę i pewnie jakbym poczytała ile może np. marchewka zamrożona leżeć, to musiałabym sporo wyrzucić, a nie po to przecież mrożę. Póki co żyjemy, zatruć pokarmowych brak, więc pozostaje ignorantką
|
|
Powrót do góry |
|
|
koszatniczka
za stara na te numery
Dołączył: 19 Lut 2013
Posty: 6853
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 20:26, 11 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
Iskra napisał: | U mnie dzis... .......... schabowe w sosie musztardowym |
zamrożone kostki u mnie nie przejdą - za mały zamrażalnik
lody muszą sie zmieścić
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ptysiak
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 18 Sty 2013
Posty: 1095
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 21:01, 11 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
U nas duży zamrażalnik, ale dość pusty.
Ale jutro koperkowa (niestety w wersji prostej rosół + koperek, nie wypasionej Justka ), to skubnę bulionu na parę kostek
|
|
Powrót do góry |
|
|
Edwarda
junior admin
Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 12488
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 8:15, 12 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
Mam bigosik
Od mamusi
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justek
za stara na te numery
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 8:45, 12 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
Agaila wczoraj zrobiłam zupę wg Twojego przepisu bardzo dobra wyszła bardzo delikatna.
Za to nie wiem co dziś zrobić. Mam trochę szparagów ale muszę zrobić taki obiad który łatwo podgrzać bo każdy o innej porze wraca. Brak pomysłu
|
|
Powrót do góry |
|
|
Aglaia
za stara na te numery
Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 1556
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 8:53, 12 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
Justek napisał: | Agaila wczoraj zrobiłam zupę wg Twojego przepisu bardzo dobra wyszła bardzo delikatna. |
Super - cieszę się bardzo
Justek napisał: | Za to nie wiem co dziś zrobić. Mam trochę szparagów ale muszę zrobić taki obiad który łatwo podgrzać bo każdy o innej porze wraca. Brak pomysłu |
Ja czasem robię makaron z wędzonym łososiem i szparagami w jakimś śmietanowym sosie ale szczegółów bez przepisu nie pamiętam
Ostatnio zmieniony przez Aglaia dnia Wto 8:53, 12 Maj 2015, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
lisc
za stara na te numery
Dołączył: 23 Maj 2013
Posty: 2359
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 9:02, 12 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
Ja zrobiłam kiedyś risotto z wkrojonymi szparagami i wyszło bardzo dobre:) (ale to były zielone jak co, nie wiem jak białe by się komponowały?)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justek
za stara na te numery
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 9:05, 12 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
Ja mam mix białych i zielonych bo cześć jest scieta biała a niektóre wyrosną za bardzo i mam zielone właśnie o risotto albo o zapiekance myślałam
Ostatnio zmieniony przez Justek dnia Wto 9:05, 12 Maj 2015, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Iskra
za stara na te numery
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 4562
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: wlkp Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 12:43, 12 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
a jak podać szparagi komuś kto ich nie lubi? pomysły na obiad ze szparagami na jutro?
|
|
Powrót do góry |
|
|
lisc
za stara na te numery
Dołączył: 23 Maj 2013
Posty: 2359
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 13:43, 12 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
Iskra napisał: | a jak podać szparagi komuś kto ich nie lubi? pomysły na obiad ze szparagami na jutro? |
Czyżby chodziło o męża?
Ja proponuję zielone szparagi owinąć plastrem boczku (ten taki laserowo pokrojony w cieniutkie plastry) i do piekarnika na nie za długo
|
|
Powrót do góry |
|
|
Iskra
za stara na te numery
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 4562
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: wlkp Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 13:49, 12 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
Nie, tym razem chodzi o mnie Ktoś mi kiedyś strasznie szparagi obrzydził i żałuję
nie mam piekarnika, czytałam wcześniej o tych w boczku
|
|
Powrót do góry |
|
|
lisc
za stara na te numery
Dołączył: 23 Maj 2013
Posty: 2359
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 13:50, 12 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
To samo można zrobić na patelni albo na grillu
A jeśli to chodzi o Ciebie to może dziewczyny polecą jakąś inną, bardziej "kobiecą" wersję w takim razie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Iskra
za stara na te numery
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 4562
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: wlkp Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 13:51, 12 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
a próbowałaś na patelni? Nie wyszły za tłuste?
Jeśli wersja z patelni jest ok to chętnie spróbuję
|
|
Powrót do góry |
|
|
lisc
za stara na te numery
Dołączył: 23 Maj 2013
Posty: 2359
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 14:09, 12 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
Próbowałam zielone z patelni też
Możesz sobie po prostu skropić oliwą z oliwek, wtedy na pewno nie wyjdą za tłuste. No i nie trzymaj długo, one mają być takie chrupkie trochę, jak za długo to mogą się przypalić.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Iskra
za stara na te numery
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 4562
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: wlkp Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 14:26, 12 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
Ok, dzieki Lisciu
|
|
Powrót do góry |
|
|
|