Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ptysiak
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 18 Sty 2013
Posty: 1095
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 14:49, 12 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
Iskra, czemuż Ty nie masz piekarnika... mi od razu do głowy przyszła tarta ze szparagami żeby nie było ich widać
Niestety nie mam konkretnego przepisu, ale coś na pewno by się znalazło. Sama lubię po prostu gotowane, innych nie próbowałam
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justek
za stara na te numery
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 16:28, 12 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
Przesmazone na maśle a potem lekko poddusić pod przykryciem, doprawić solą i odrobiną cukru. Tego nie da się nie nie lubić ale pamiętaj że trzeba je oskrobać bo mają twarde włókna
Ostatnio zmieniony przez Justek dnia Wto 16:30, 12 Maj 2015, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
lisc
za stara na te numery
Dołączył: 23 Maj 2013
Posty: 2359
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 19:54, 12 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
Justek napisał: | Przesmazone na maśle a potem lekko poddusić pod przykryciem, doprawić solą i odrobiną cukru. Tego nie da się nie nie lubić ale pamiętaj że trzeba je oskrobać bo mają twarde włókna |
Ale to chyba białe
Zielone po prostu łamiesz przy końcu łodyżki (ta zdrewniała część sama zostanie w ręku) i tylko łuski z powierzchni możesz zerwać jak są jakieś odstające.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Iskra
za stara na te numery
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 4562
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: wlkp Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 18:22, 15 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
u nas dziś gotowane, a następnie lekko podsmażone - brokuł, marchewka i kukurydza z topionym żółtym serem. Do tego w miseczce podany mój autorski sos na bazie bulionu z pomidorami i papryczką habanero
Nadal jestem w szoku, że mój mąż to jadł pewnie ten żółty ser go przekonał
|
|
Powrót do góry |
|
|
tilia
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 25 Sty 2014
Posty: 1159
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 22:53, 23 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
Za Waszym natchnieniem zjedliśmy dziś szparagi z boczkiem i sosem chrzanowym (i kartofelki na dopchanie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ptysiak
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 18 Sty 2013
Posty: 1095
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 15:45, 24 Maj 2015 Temat postu: |
|
|
U nas dziś karkówka i żeberka z grilla, który niedawno odkryliśmy w piekarniku. W marynacie z miodu, musztardy i piwa
|
|
Powrót do góry |
|
|
Iskra
za stara na te numery
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 4562
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: wlkp Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 7:27, 03 Cze 2015 Temat postu: |
|
|
czasem mam ochotę dowiedzieć sie gdzie mieszka Brain, pojechać tam i wycałować ją po rękach za przepis na zupę-krem z marchwi
u nas była wczoraj, taaaaka pyszna, z chipsami z salami, pod kołderką z utartego sera gouda i posypką z natki pietruszki. PYCHA
no i mój mąż ją lubi
|
|
Powrót do góry |
|
|
gyal
mistrz NPR-u
Dołączył: 11 Mar 2015
Posty: 706
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 7:40, 03 Cze 2015 Temat postu: |
|
|
to brzmi pysznie zupy-krem są ekstra
u nas z rosołu zrobił się krem z cukinii, pyszności
|
|
Powrót do góry |
|
|
tilia
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 25 Sty 2014
Posty: 1159
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 7:42, 03 Cze 2015 Temat postu: |
|
|
Ja od jakiegoś czasu mam ochotę znów zrobić krem z marchwi, ale przydałby mi sie blender ręczny...
|
|
Powrót do góry |
|
|
tilia
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 25 Sty 2014
Posty: 1159
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 19:09, 15 Cze 2015 Temat postu: |
|
|
Dziś u nas bakłażany faszerowane mięsem mielonym Pycha!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kleo
z NPR za pan brat :P
Dołączył: 03 Cze 2009
Posty: 172
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 17:43, 22 Cze 2015 Temat postu: |
|
|
tilia napisał: | Dziś u nas bakłażany faszerowane mięsem mielonym Pycha! |
oooo! to samo miałam dziś na obiad mój prywatny kucharz zrobił. Bardzo dobre, ale mam pytanie, czy boki też wychodzą Ci takie twarde? Może nie twarde jak cegła, ale też nie miękkie, ostatecznie mięso wyjadałam łyżeczką
|
|
Powrót do góry |
|
|
tilia
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 25 Sty 2014
Posty: 1159
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 20:20, 22 Cze 2015 Temat postu: |
|
|
Nie no w sumie boki były dosyć miękkie. Mąż zjadł swoje calutkie. Ja zostawiłam odrobinkę skórki, ale u mnie też miąższ był miękki. Dosyć długo trzymałam same połówki bakłażanów w kombiwarze, wydrążając zostawiłam ok 1cm miąższu. Potem jeszcze przypiekałam razem z farszem i serem.
|
|
Powrót do góry |
|
|
bakteria
za stara na te numery
Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 10180
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 13:02, 03 Lip 2015 Temat postu: |
|
|
Dopycham 7. kluskę na parze Jak ja to kocham, smak dzieciństwa! Zrobiłam szybko, wyszły pycha, a polane są koktajlem z truskawek
|
|
Powrót do góry |
|
|
gam
za stara na te numery
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5086
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 13:10, 03 Lip 2015 Temat postu: |
|
|
Mhmmm moja córka tak je lubi, ale my gotowce wrzucamy na parę , sama nie robiłam.
U nas dziś muszle makaronowe ze szpinakiem, serkiem włoskim i czosnkiem, pod beszamelem , też mniammm
|
|
Powrót do góry |
|
|
bakteria
za stara na te numery
Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 10180
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 13:13, 03 Lip 2015 Temat postu: |
|
|
gam, spróbuj zrobić, to naprawdę szybka sprawa, a takie domowe są bez porównania A Wasz obiad też pycha, lubię wszystkie składniki
|
|
Powrót do góry |
|
|
|