Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................
...........czyli seks bez antykoncepcji. Pytania, wątpliwości, stosowanie..........
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

cos pysznego i taniego ,dla tych którzy oszczędzaja
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
strzyga
Moderator



Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20004
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 20:48, 12 Kwi 2011    Temat postu:

ja wolę w bułce tartej - fajnie drapie w podniebienie Wesoly

lata minęły zanim odkryłam, czym nas tam karmili.
niestety uraz do łazanek zostanie mi pewnie do końca życia

jeszcze pamiętam jak koleżanka stanęła na ławce z kubkiem w ręku i na całą stołówkę wypaliła "do końca życia nie zapomnę smaku szymanowskiej herbaty" Laughing


Ostatnio zmieniony przez strzyga dnia Wto 20:50, 12 Kwi 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
justysia88rad
z NPR za pan brat :P



Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 328
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: lubelskie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 22:05, 04 Maj 2011    Temat postu:

sporo fajnych przepisów się pojawiło na tym forum Wesoly
trzeba będzie kiedyś wypróbować Wesoly

a nie wiem czy znacie przepis na ziemniaki w waflu Wesoly pycha Wesoly

jeśli zostanie nam z obiadu ziemniaków, to należy je odgrzać i przecisnąć przez praskę (lub przepuścić przez maszynkę do mięsa). Rozkładamy je równomiernie na waflu tortowym i zostawiamy na jakieś 5 minut, żeby wafel zmiękł. Gdy będzie już miękki, zwijamy go jak roladę i ściskamy, żeby się dobrze "skleił". Następnie kroimy w plastry o szerokości 1-2cm. Obtaczamy w roztrzepanym jajku (można dodać jakieś przyprawy - ja dodaję Przyprawę do mięs Knorr lub przyprawę do kurczaka - albo samej soli), a następnie w bułce tartej i smażymy to na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z kotletami i surówką lub jak kto woli Wesoly
Można jeszcze ziemniaki wymieszać z jakimiś przyprawami, albo zawinąć w środek parówkę, albo na ziemniaki położyć warstwę startych na tarce i usmażonych z cebulką pieczarek Wesoly

Jak dla mnie pycha, a i ziemniaki wcześniej ugotowane się nie zmarnują Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
strzyga
Moderator



Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20004
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 10:39, 05 Maj 2011    Temat postu:

ja robiłam tak z parówką w środku, tylko chyba nie obtaczałam, a od razu smażyłam
Powrót do góry
Zobacz profil autora
abeba
Gość






PostWysłany: Pią 21:56, 27 Maj 2011    Temat postu:

Panzanella - toskańska sałatka ze starego chleba
Wziąć suchy chleb (musi mieć od 1 dnia do 1 tygodnia;), namoczyć w letniej wodzie. Odcisnąć w rękach i w grubych kawałkach wrzucić do miski.
Pokroić pomidory w ósemki czy jak kto woli.
Cebulki niedużo, raczej łagodnej w smaku, pokroić w cienkie plastry i porozdzielać w "piórka".
Doprawić oliwą z oliwek, octem winnym, solą i pieprzem.
Schłodzić.
I już!
Ortodo: chleb toskański jest niesolony. W Polsce trudno to spotkać (chyba że ktoś zapomniał posolić), ale to niewielka różnica.
Nieorto: można dodać oliwki, posiekaną pietruszkę, paprykę, ogórka zielonego, sałatę,...
Powrót do góry
buba
za stara na te numery



Dołączył: 18 Lip 2010
Posty: 14381
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: śląskie i dolnośląskie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 22:29, 27 Maj 2011    Temat postu:

Brzmi super. Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kariga
za stara na te numery



Dołączył: 15 Kwi 2011
Posty: 1566
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 8:53, 06 Cze 2011    Temat postu:

strzyga napisał:


jeszcze pamiętam jak koleżanka stanęła na ławce z kubkiem w ręku i na całą stołówkę wypaliła "do końca życia nie zapomnę smaku szymanowskiej herbaty" Laughing



szymanowskiej ?? Razz
masz na myśli Siostry ? Wesoly Byłam tam przez krótki czas w kórniku Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
strzyga
Moderator



Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20004
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 10:51, 06 Cze 2011    Temat postu:

ja się kórnika nie doczekałam. 3 LO go miała - prysnęłam wcześniej
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bakteria
za stara na te numery



Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 10180
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 13:49, 27 Sie 2011    Temat postu:

chyba nie podawałam przepisu na klopsiki z piersi (bo właśnie jem)? czyli jak z podwójnej piersi zrobić obiad dla 4 osób

składniki:
podwójna pierś z kurczaka
ok. pół szklanki mąki i tyleż mleka
2 jajka
sól, pieprz itp. wg gustu (ja daję czosnek, paprykę, pieprz ziołowy)
carry

mięso kroimy w kostkę, rzucamy do miski. dodajemy resztę składników i mieszamy. łyżką kładziemy "klopsiki" na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na rumiano. pycha Wesoly ja lubię z majonezem to to.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Nana
za stara na te numery



Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 3108
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 15:47, 27 Sie 2011    Temat postu:

a ja muszę się pochwalić dzisiejszym obiadkiem - moje chłopaki się przeżarły (zarówno mąż jak i ten roczny). Miałam w domu masę fasolki, a taka z bułką tartą mi się znudziła. Więc zrobiłam :

ZAPIEKANKA FASOLOWA

-ugotowane ziemniaczki pokroić w plastry i ułożyć w naczyniu żaroodpornym;
- ugotowaną, pociętą na małe (poręczne) kawałki fasolkę szparagową położyć na ziemniakach;
- na to kilka plastrów mozzarelli (będzie się cudownie ciągnęło);
- lekko podsmażone mięso z cebulą, czosnkiem, przyprawami (mielone, pokrojony kurczak, czy kto co ma) - położyć na wierzch;
- zalewamy śmietaną wymieszaną z różnymi ziołami (kto co ma pod ręką) i jajkiem;
- piec ok. 30 min w temp. 180 st.

jedyny problem z takim obiadkiem jest taki, że będziecie musiały potem zmywać, bo Wasi panowie tak się przejedzą, że nie dadzą rady dojść do zlewozmywaka
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bakteria
za stara na te numery



Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 10180
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 17:08, 27 Sie 2011    Temat postu:

pyszne, Nano. teraz sezon fasolkowy, koniecznie zrobię to w przyszłym tygodniu. a i forma taka, że mój młody jednozębny po potraktowaniu widelcem porcji powinien dać radę (mój mąż je w pracy)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Nana
za stara na te numery



Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 3108
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 17:12, 27 Sie 2011    Temat postu:

Jola napisał:
pyszne, Nano. teraz sezon fasolkowy, koniecznie zrobię to w przyszłym tygodniu. a i forma taka, że mój młody jednozębny po potraktowaniu widelcem porcji powinien dać radę (mój mąż je w pracy)


dlatego takie rzeczy robię w weekendy, żeby i mąż się najadł Wesoly

a co jeszcze robicie z fasolki? bo nadal mam jej dużo za dużo w swoich zasobach ...


Ostatnio zmieniony przez Nana dnia Sob 17:12, 27 Sie 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mk,
za stara na te numery



Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 6818
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: podkarpackie

PostWysłany: Nie 9:57, 28 Sie 2011    Temat postu:

o rany dziewczyno nie rób smaka, jak ja bym zjadła fasolki.....
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mamma
za stara na te numery



Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 7569
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Polska
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 11:38, 28 Sie 2011    Temat postu:

ja ugotowane fasolki panieruje w jajku potem w bułce tartej i smarze - uwielbiam takie Wesoly
jem same albo jako dodatek do obiadu, poza tym dodaje do zup jarzynowych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Nana
za stara na te numery



Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 3108
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 19:19, 28 Sie 2011    Temat postu:

w jarzynowej też lubię. Panierowanych nie próbowałam. Ale może może Wesoly Ostatnio znalazłam przepis na fasolkę w cieście, ale cieście na piwie. Ja myślicie, czy w czasie gotowania/ smażenia piwo straci swoje alkoholowe właściwości i można je jeść w ciąży?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
buba
za stara na te numery



Dołączył: 18 Lip 2010
Posty: 14381
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: śląskie i dolnośląskie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 19:21, 28 Sie 2011    Temat postu:

Niby alkohol trochę wyparuje, ale czy w całości?
Ja bym nie ryzykowała, no chyba, że z bezalkoholowym, w końcu chodzi o aromat, nie o etanol. Mruga


Ostatnio zmieniony przez buba dnia Nie 19:22, 28 Sie 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Następny
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Następny
Strona 8 z 13

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin