Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
brunette
z NPR za pan brat :P
Dołączył: 28 Lis 2008
Posty: 295
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: śląsk Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 18:20, 01 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
moja ciekawość zwyciężyła google to potęga ale nic nie powiem
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
mrówka
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 973
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 22:40, 01 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
ha! ja też już wiem
Dona a wrzuciłabyś link do swojej zupy cebulowej? Albo podała przepis? (bo tez robiłam w piątek i była baaardzo dobra, ale przepisów nigdy dość )
Ostatnio zmieniony przez mrówka dnia Nie 22:41, 01 Lis 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dona
za stara na te numery
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 12430
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 0:02, 02 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
moj przepis to był mix przepisów zebranych w sieci.., wyszły mi 2 porcje (moje dziecko krzywi sie na sama nazwe "cebulowa")
2 cebulki podsmazyłam na masle, dodałam tymianek, pieprz, sól, nastepnie wlałam rosołek, i dusiłam/gotowałam tak zupke ok 30 min.(az cebulka zrobiła sie miekka)
Nastepnie zrobilam grzanki z bułki/ przysmazona bułka posmarowana masłem, na koniec posypałam startym serem
Ser dodałam tez do zupy wlanej na talerzu...
Byly tez przepisy z winem, ale , nawet miałam wytrawne białe wino, ale szkoda mi było otwierac dla 1/2 szklanki do zupy, a nie wypiłabym całego w ciągu 48 godzin (jak było wskazane na etykiecie)
|
|
Powrót do góry |
|
|
fresita
Moderator
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 19038
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 13:09, 02 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
patent na mala ilosc wina ktore nie zostalo wypite:wlac do pojemnika na kostki lodu i zamrozic, potem do zupy czy miesa jak znalazl
|
|
Powrót do góry |
|
|
fresita
Moderator
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 19038
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 13:10, 02 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
ja podobnie robie jak dona tyle ze z winem i dodaje smietanke
|
|
Powrót do góry |
|
|
Olenkita
za stara na te numery
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 4904
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 14:05, 02 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
fresita napisał: | patent na mala ilosc wina ktore nie zostalo wypite:wlac do pojemnika na kostki lodu i zamrozic, potem do zupy czy miesa jak znalazl |
Wino do gotowania moze stac nawet ponad miesiac i bez lodowki-to nic, ze bedzie kwasne, do potraw jak znalazl
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dracena
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 01 Mar 2007
Posty: 1221
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 15:33, 02 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Mmm... zamarzyła mi się cebulowa. A jeszcze lepiej czosnkowa.
|
|
Powrót do góry |
|
|
mk,
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 6818
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: Pon 15:39, 02 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Dracena robisz czosnkową zupę???
|
|
Powrót do góry |
|
|
okoani
za stara na te numery
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 1873
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Roztocze ;) Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 17:43, 02 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
czosnkowa zupa (zwłaszcza z dodatkiem sera z niebieską pleśnią) jest super tylko mało "towarzyska"
|
|
Powrót do góry |
|
|
fresita
Moderator
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 19038
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 18:29, 02 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
ale pewnie za to jaka zdrowa
|
|
Powrót do góry |
|
|
mk,
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 6818
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: Pon 19:18, 02 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
to ja poproszę o przepis
|
|
Powrót do góry |
|
|
micelka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 10116
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 21:18, 02 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Przyłączam się do prośby- uwielbiam czosnek w każdej postaci
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dona
za stara na te numery
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 12430
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 21:33, 02 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
fresita napisał: | a ja ostatnio ugotowalam zupe na 3 palkach i tak sobie pomyslalam, ze z 3 palek z kurczaka to obiadu nie bedzie, wiec je obralam,pokroilam w kostke, podsmazylam z cebulka, doprawilam, dodalam pol papryki czerwonej i malenka puszke groszku, ugotowalam niewiele makaronu kokardki al dente wymieszalam z potrawka, wlozylam do naczynia zaroodpornego i calosc zalalm sosem jak do carbonary, zapieklam wszystko, bylo pyszne |
fresita, jak robisz sos do carbonary..?
przyznam szczerze, ze uwielbiam to spaghetti, ale w moim wydaniu wyszło do niczego..., albo jakis przepis nie taki mialam, albo cos innego schrzaniłam, bo w ogóle nie przypominalo mi w smaku carbonary...
|
|
Powrót do góry |
|
|
brunette
z NPR za pan brat :P
Dołączył: 28 Lis 2008
Posty: 295
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: śląsk Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 22:22, 02 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
ooo! a ja bym tak jak Dona poprosiła o przepis na carbonarę,bo mnie też coś nie wyszło i już więcej nie próbowałam
|
|
Powrót do góry |
|
|
mrówka
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 973
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 22:29, 02 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Moja zupa cebulowa była podobna - tylko właśnie z winem, bo resztka lezy w lodówce i czeka aż się ktoś nad nią zlituje. A przepis na czosnkową czeka - jak wypróbuje to dam znać.
Polecam tez cytrynowo-imbirowego kurczaka (Małż ma nosa do dobrych przepisów i ostatnio się kulinarnie wyżywa ) [link widoczny dla zalogowanych]
Mniam!
|
|
Powrót do góry |
|
|
|