Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
szarotka
za stara na te numery
Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 2686
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 14:08, 11 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
ja zrobiłam ostatnio paszteciki
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18915
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 14:22, 11 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
wy naprawde jesescie ekonomiczne
|
|
Powrót do góry |
|
|
Nana
za stara na te numery
Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 3108
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 16:49, 13 Sty 2011 Temat postu: Re: gotowane mięso |
|
|
juka napisał: | fresita napisał: |
Ja robie mielone i z tego mielonego krokiety/spaghetti/nadzienie do naleśników. |
mielone mięso z rosołu+mielone warzywa z rosołu+dużo przysmażonej cebulki+kasza gryczana+dużo koperku = najlepszy na świecie farsz do pierogów
l |
nigdy nie słyszałam o mieleniu mięsa rosołowego, ale natchniona Waszymi propozycjami kulinarnymi wczoraj specjalnie zrobiłam zupkę, a dziś kurczaka + warzywka zmieliłam, dodałam bułki tartej i zrobiłam kotlety mielone. Przepyszne! No i jakie praktyczne - pierwszy raz mój mąż zjadł warzywa z zupy i to jeszcze mu baaardzo smakowały
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20003
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 17:27, 13 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
ja nie miele mięsa na mielone, tylko rozdrabniam
|
|
Powrót do góry |
|
|
fresita
Moderator
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 19043
Przeczytał: 2 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 18:43, 13 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
mozna zrobić tzw.kotleciki siekane ja robie takie z piersi, kroje, dodaje jajko, 3 lyzki mazki, 3 lyzki majonezu mieszam wszystko(mozna dodac ulubione warzywka) i na patelnie. no i zabek czosnku rzecz jasna u mnie rzecz nieodzowna
|
|
Powrót do góry |
|
|
Nana
za stara na te numery
Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 3108
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 9:31, 14 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
ja do tej pory albo obgryzałam kości prosto z garnka , albo robiłam z tego mięska potrawkę, albo smażyłam z warzywkami na patelni, albo wykorzystywałam jako szynkę do kanapek.
|
|
Powrót do góry |
|
|
silva
Moderator
Dołączył: 05 Maj 2010
Posty: 5903
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 9:45, 14 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
fresita napisał: | mozna zrobić tzw.kotleciki siekane ja robie takie z piersi, kroje, dodaje jajko, 3 lyzki mazki, 3 lyzki majonezu mieszam wszystko(mozna dodac ulubione warzywka) i na patelnie. no i zabek czosnku rzecz jasna u mnie rzecz nieodzowna |
nigdy nie wpadłam na to - będę musiała spróbować, bo to faktycznie b. fajny sposób na nowe danie, i do tego oszczędny!
Dzięki
PS> na jakiej wielkości kawałki kroisz mięso do takich kotletów? jaka musi być konsystencja masy?
Ostatnio zmieniony przez silva dnia Pią 9:47, 14 Sty 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dona
za stara na te numery
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 12436
Przeczytał: 2 tematy
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 12:23, 14 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
silva napisał: | fresita napisał: | mozna zrobić tzw.kotleciki siekane ja robie takie z piersi, kroje, dodaje jajko, 3 lyzki mazki, 3 lyzki majonezu mieszam wszystko(mozna dodac ulubione warzywka) i na patelnie. no i zabek czosnku rzecz jasna u mnie rzecz nieodzowna |
nigdy nie wpadłam na to - będę musiała spróbować, bo to faktycznie b. fajny sposób na nowe danie, i do tego oszczędny!
Dzięki
PS> na jakiej wielkości kawałki kroisz mięso do takich kotletów? jaka musi być konsystencja masy? |
to fajny sposób na "romnozenie" miesa... z jednej piersi mozna usmazyc kotletów dla calej rodziny (dawno tego nie robilam, bo wiadomo.. smazone......
ja kroilam w taka "kostke" jesli mozna tak nazwac, mniej wiecej 1 cm na 1 cm
moje kotleciki wygladały troche jak.. racuszki...
|
|
Powrót do góry |
|
|
silva
Moderator
Dołączył: 05 Maj 2010
Posty: 5903
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 12:26, 14 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
dzięki
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dona
za stara na te numery
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 12436
Przeczytał: 2 tematy
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 12:44, 14 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
z tego co pamietam dawalam jeszcze posiekana czerwona cebulke..
no i przyprawy...
fajnie, mam pomysł na jutrzejszy obiad..
|
|
Powrót do góry |
|
|
silva
Moderator
Dołączył: 05 Maj 2010
Posty: 5903
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 13:44, 14 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
ja też
|
|
Powrót do góry |
|
|
mamma
za stara na te numery
Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 7569
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Polska Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 15:05, 14 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
faje te wasze pomysły z mnięskiem, muszę kiedyś wypróbować tylko musiałabym bardzo dużo tego mięsa ugotować bo mój mąż nie zje zupy w której by nie było mięsa, zwłaszcza że raczej mu nie robię dwóch dań, więc jeśli jest zupka muszę mu dać też mięso w niej
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maria
Moderator
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Irlandia jak narazie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 15:27, 14 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
A ja kiedy jeszcze mieso jadlam nie bylam w stanie przelknac zupy, w ktorej miecho plywa.
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20003
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 15:32, 14 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
ja lubiłam
dotąd zostawiam pare pływających kąsków
|
|
Powrót do góry |
|
|
fresita
Moderator
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 19043
Przeczytał: 2 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 16:41, 14 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
tak, to wychodza takie racuszki są pyszne, szczególnie dla dzieci :0 ja tez kroje w kostke tak jak dona
|
|
Powrót do góry |
|
|
|