Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
fresita
Moderator
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 19037
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 9:26, 19 Cze 2008 Temat postu: Jak odświeżyć chleb? |
|
|
Zresztował mi sie bochenek chleba, a że miałam w domu duzo pieczywa, włozyłam go do zamrażalnika, żeby sie nie zmarnował i teraz nie wiem jak sie z nim dalej obejść. Jak go w tym piekarnku odgrzać, na ile nastawić piekarnik i ile go tam trzymać.Ktoś podpowie?
|
|
Powrót do góry |
|
|
szarotka
za stara na te numery
Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 2686
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Czw 9:52, 19 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Ja jak rozmrażam pieczywo to nic nie robie - wyjmuje i w torebkę by nie zsechł i zostawiam na noc i rano jest. Wiadomo, że to nie jest chlebek jak z piekarni, ale i tak dobry.
i lepsze do mrożenia są bułki
Ostatnio zmieniony przez szarotka dnia Czw 10:15, 19 Cze 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Edwarda
junior admin
Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 12488
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Czw 10:07, 19 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Robię jak szarotka.
A jak już jest taki lekko starawy (bez mrożenia) to obtaczam kromki w bułce z jajkiem i smażę mniam, mniam
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maria
Moderator
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Irlandia jak narazie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 10:13, 19 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Ja taki chlebek dziele na kromki i zamrazam 2 kromki zawiniete w folie do zywnosci, rozmraza sie blyskawicznie i idealne na grzanki jest
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19991
Przeczytał: 6 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 13:59, 19 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
też po prosu wyjmuje i czekam aż się rozmrozi.
|
|
Powrót do góry |
|
|
mk,
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 6818
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: Czw 15:14, 19 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Edwarda napisał: |
A jak już jest taki lekko starawy (bez mrożenia) to obtaczam kromki w bułce z jajkiem i smażę mniam, mniam |
też tak robię tylko obtaczam w samych jajkach pycha
|
|
Powrót do góry |
|
|
kukułka
za stara na te numery
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 25854
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 17:25, 19 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
a ja wkladam do srodka ser i co tam jeszcze i potem do opiekacza do kanapek
|
|
Powrót do góry |
|
|
mk,
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 6818
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: Czw 18:26, 19 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
kukułka napisał: | a ja wkladam do srodka ser i co tam jeszcze i potem do opiekacza do kanapek |
no tak ale najpierw trzeba mieć ten opiekacz
|
|
Powrót do góry |
|
|
kukułka
za stara na te numery
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 25854
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 18:31, 19 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
mozna w mikrofalowce na opcji grill
albo w tosterze
|
|
Powrót do góry |
|
|
Edwarda
junior admin
Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 12488
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 8:18, 20 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
mk, napisał: | Edwarda napisał: |
A jak już jest taki lekko starawy (bez mrożenia) to obtaczam kromki w bułce z jajkiem i smażę mniam, mniam |
też tak robię tylko obtaczam w samych jajkach pycha |
Rany przemęczenie totalne. Oczywiście, że obtaczam w MLEKU I JAJKACH a nie jakiejś bułce
Już któryś raz taką głupotę napisałam. Ostatnio hitem było jak napisałam "wypaczyłam" zamiast "wypatrzyłam". Dobrze, że w porę wypatrzyłam tę gafę
mk, napisał: | kukułka napisał: | a ja wkladam do srodka ser i co tam jeszcze i potem do opiekacza do kanapek |
no tak ale najpierw trzeba mieć ten opiekacz |
Ty mam dwa. I prawie w ogóle nie używam żadnego
Ostatnio zmieniony przez Edwarda dnia Pią 8:22, 20 Cze 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|