Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hermiona
za stara na te numery
Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 4082
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 12:58, 05 Gru 2014 PRZENIESIONY Sob 21:53, 06 Gru 2014 Temat postu: suszone pomidory |
|
|
Dziewczyny znacie najlepszy i najsmaczniejszy sposób wykorzystania suszonych pomidorów? Mam sporo i nie wiem co z nimi zrobić dobrego.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Polly
za stara na te numery
Dołączył: 30 Maj 2012
Posty: 4566
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 13:18, 05 Gru 2014 PRZENIESIONY Sob 21:54, 06 Gru 2014 Temat postu: |
|
|
Masz je w oliwie, czy takie suche? Bo jak w oliwie, to można usmażyć z kurczakiem albo dodać do sałatki.
|
|
Powrót do góry |
|
|
gam
za stara na te numery
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5086
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 13:36, 05 Gru 2014 PRZENIESIONY Sob 21:56, 06 Gru 2014 Temat postu: |
|
|
Jeśli w oliwie to polecam zblenderować z cieciorką z puszki, wyjdzie super zdrowa pasta do kanapek, idealna na piątek można doprawić pieprzem itp
|
|
Powrót do góry |
|
|
Miśka
za stara na te numery
Dołączył: 30 Cze 2012
Posty: 2254
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 14:08, 05 Gru 2014 PRZENIESIONY Sob 21:59, 06 Gru 2014 Temat postu: |
|
|
Jak w oliwie/oleju to polecam sałatkę, która uwielbiam:
pomidory suszone, sałata lodowa, oliwki, papryka czerwona, jajka, starty ser mozarella. Pycha
|
|
Powrót do góry |
|
|
anuszkaja
za stara na te numery
Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 1360
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 0:02, 07 Gru 2014 Temat postu: |
|
|
A ja uwielbiam kieszonki z piersi z kurczaka z feta, suszonymi pomidorami i pietruszka. Mniam. I na cieplo i na zimno. A jak efektownie wygladaja po upieczeniu i pokrojeniu w plastry:)
|
|
Powrót do góry |
|
|
hermiona
za stara na te numery
Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 4082
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 12:19, 07 Gru 2014 Temat postu: |
|
|
anuszkaja a masz przepis?
|
|
Powrót do góry |
|
|
anuszkaja
za stara na te numery
Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 1360
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 13:46, 07 Gru 2014 Temat postu: |
|
|
Wiesz, ja gotuje "na oko", w internecie jest sporo takich przepisow. Czytam i usredniam-z kazdego biore co mi sie podoba i tworze swoj.
Na pewno jesli nie wiesz jak sie wycina piersi w "kieszonki"-poogladaj w grafice goigla. Bo to nie roladka, czyli zawijaniec, tylko taka dziura z jednej, wezszej strony piersi. W miseczce mieszam pokrojone w paseczki suszone pomidory (w oliwie), chyba ok 5sztuk na jedna pojedyncza piers, do tego ok 1/4 kostki fety lub fetopodobnego serka w kostke plus posiekana drobniutenko natka, czyli na podwojna piers z kurczka 10pomidorow i pol kostki sera (ilosc modyfikowac wg upodoban) wymieszac jak kto lubi- ja delikatnie by ser mial nadal forme kostki bo lubie po usmazeniu zeby nadal byl widoczny. Czytalam ze mozna na paste to utrzec ale ja wole wieksze kawaleczki sera. Potem podzielic farsz na pol i mala lyzeczka i palcami upychac farsz do kieszonki. Im wiecej wejdzie, tym lepiej, ale trzeba uwazac zeby nie rozerwac piersi od nadmiaru bo przy smazeniu bedzie wyciekac. Wykalaczka zabezpieczyc otwor kieszonki, obsmazyc na patelni, przelozyc do naczynia zaroodpornego natartego oliwa z pomidorow i podpiec. Mozna dac kilka lyzek wody zeby miesko nie obeschlo przy pieczeniu. I oczywiscie z wierzchu moze byc natarte suszonymi ziolami, w zaleznosci od upodoban
Ostatnio zmieniony przez anuszkaja dnia Nie 13:50, 07 Gru 2014, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
hermiona
za stara na te numery
Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 4082
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 19:20, 07 Gru 2014 Temat postu: |
|
|
Dzięki
|
|
Powrót do góry |
|
|
ika
junior admin
Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 15304
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 21:28, 07 Gru 2014 Temat postu: |
|
|
Hermiona zawsze mozesz zmiksowac blenderem na proszek i zrobic sos spaghetti albo jako przyprawę stosowac.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|