Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pinky
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 16 Lut 2007
Posty: 1164
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: 51°17'N 22°52'E Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Pią 11:12, 06 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
kukułka napisał: | A ja mam problem, bo nie mam w czym zemleć płatków migdałowych... |
To w zasadzie nie masz problemu - jak nie masz czym, to nie zmielisz/zemlesz (niepotrzebne lub wadliwe skreślić)
|
|
Powrót do góry |
|
|
sagitta
mistrz NPR-u
Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 753
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 19:12, 06 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
A to nasze dzisiejsze mazurki. Jeden całkowicie samodzielnie ozdobiony przez zębula. Czekolada niestety została w tabliczkach..............nie dałam już rady eksperymentować, może po świętach wypróbuję...........w każdym razie dziękuję za przepisy.
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
Naszukałam się, żeby jakieś konto anonimowe założyć specjalnie dla mazurków, a to cholerstwo nie da się wkleić jako image, chyba przez te małpy w adresach, trudno - linki zostają.
Ostatnio zmieniony przez sagitta dnia Pią 21:41, 06 Kwi 2007, w całości zmieniany 4 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Niania
Site Admin
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 7927
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 19:25, 06 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
własnie lizę do kuchni... idę zrobić 3 paschy /do 3 domów/ i 1 mazurek...
obaczym co z tego bedzie, trzymajcie kciuki, jak wyjdzie to zrobię fotki
|
|
Powrót do góry |
|
|
kajanna
za stara na te numery
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 4032
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 12:26, 07 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
A ja właśnie przemieliłam trzy razy ser na sernik i zdycham.
Dobrze, ze kręcić już będzie mąż.
|
|
Powrót do góry |
|
|
kukułka
za stara na te numery
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 25854
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 15:02, 07 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
A mnie wyszedł swietny makowiec wczoraj na cieście saggitty, a na druga blaszkę tego ciasta zrobie krem migdałowy juki dziś....
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18908
Przeczytał: 7 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 20:28, 07 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
da sie
|
|
Powrót do góry |
|
|
novva
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4956
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Mała Wieś przy Drodze
|
Wysłany: Wto 13:21, 10 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
Śliczne mazurki Szkoda, że swoim nie zrobiłam zdjęć, a niestety już wszystkie zostały pożarte przez dwie rodziny i przyjaciół.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gagusia
za stara na te numery
Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 5163
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 20:17, 10 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
a ja dla odmiany wspinałam się na wyżyny wyobraźni, żeby wyprodukować mazurki bez mleka i masła . i muszę się pochwalić, że wyszły całkiem niezłe
|
|
Powrót do góry |
|
|
Niania
Site Admin
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 7927
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 22:23, 10 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
mazur czoklejt
pascha bakalissimo
Gagusia gratulacje !!
|
|
Powrót do góry |
|
|
sagitta
mistrz NPR-u
Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 753
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Śro 8:00, 11 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
Kasik, jesteś wielka! Jak to zrobiłaś??? Mi inne zdjęcia też się udawało wkleić, ale tych - za Chiny, nawet przy zmianie zapisu adresu na URL......
|
|
Powrót do góry |
|
|
sagitta
mistrz NPR-u
Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 753
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Śro 13:06, 11 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
No dobra, już sama wiem. Chyba musiałam być bardzo zmęczona, że na to nie wpadłam
|
|
Powrót do góry |
|
|
brunette
z NPR za pan brat :P
Dołączył: 28 Lis 2008
Posty: 295
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: śląsk Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 20:15, 01 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
nie będę dublować tematu,więc podepnę się pod ten. Mam pytanie co do tego karmelu/krówki/kajmaku. Czy te słodzone mleko skondensowane trzeba koniecznie gotować te 3godziny w puszce,czy można np w garnku,albo nad parą w misce? Nigdy tego nie robiłam,a mam pomysł na świetne ciasteczko Tylko jak się naczytałam,że puszka może wybuchnąc i ten długi czas gotowania - trochę mnie to zniechęciło... możecie mi coś poradzić,bo "skarbnica wszelkiej wiedzy" nic poza gotowaniem w puszce wypluć nie chce
|
|
Powrót do góry |
|
|
dorotkl
znawca NPR
Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 377
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 20:31, 01 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
ja gotowałam puszkę nie raz przez 2 godziny i zawsze wychodziło ok. bez żadnych wybuchów. Ale można kupić gotową masę kajmakową tzw. krówka
(http://www.opinie.senior.pl/Markomilk-Masa-krowkowa,6816.html )
|
|
Powrót do góry |
|
|
awangarda
pierwszy wykres
Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Małopolska Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 20:33, 01 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Już nie trzeba gotować Można kupić już ugotowane. Ostatnio spotkałam w sklepie - pyszne! Do piszingera w sam raz:)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Aniąt
za stara na te numery
Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 5116
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 20:35, 01 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
a ja się zastanawiałam, kto w październiku mazurki piecze
|
|
Powrót do góry |
|
|
|