Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................
...........czyli seks bez antykoncepcji. Pytania, wątpliwości, stosowanie..........
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

pasty na kanapki
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fresita
Moderator



Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 19043
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 18:42, 13 Sty 2009    Temat postu: pasty na kanapki

nie wiem czy byl juz taki watek, ale jesli macie jakies przepisy na smaczne pasty na kanapki to ja poprosze Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dona
za stara na te numery



Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 12436
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Wto 21:37, 13 Sty 2009    Temat postu:

co prawda to jest przepis na nadzienie do jajek ale z tego moze tez powstac calkiem fajna pasta
ok 8 jajek na twardo, puszka tunczyka, majonez, serek topiony, łyzeczka musztardy, pieprz..


Zóltka przetrzec na sitku i wymieszac z pozostałymi składnikami...


jajko farsz do jajek - smakuje wysmienicie

Jak zostanie resztka i smaruje na chlebie - tez pycha...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dracena
posiadacz wiedzy tajemnej NPR



Dołączył: 01 Mar 2007
Posty: 1221
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 12:29, 14 Sty 2009    Temat postu:

Ja mieszam makrelę z białym serem i rozgniecionymi pomidorami (latem) albo keczupem (bo teraz w keczupie jest chyba więcej pomidora niż w pomidorze Mruga).
Powrót do góry
Zobacz profil autora
abeba
Gość






PostWysłany: Śro 16:38, 14 Sty 2009    Temat postu:

mój mąż miesza makrele wedzoną, jajko na twardo (a moze same bialka?) posianą cebulkę i majonez, pewnie trochę smietany/jogurtu by bbyło lżejsze
Powrót do góry
Karafka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18915
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 17:05, 14 Sty 2009    Temat postu:

avokado z cebulka, zielona pietrusza, sokiem z cytryny, doprawic sola i moze byc pieprzem. super sprawa Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
micelka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 10116
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 16:32, 28 Sty 2009    Temat postu:

Dona napisał:
co prawda to jest przepis na nadzienie do jajek ale z tego moze tez powstac calkiem fajna pasta
ok 8 jajek na twardo, puszka tunczyka, majonez, serek topiony, łyzeczka musztardy, pieprz..


Zóltka przetrzec na sitku i wymieszac z pozostałymi składnikami...


jajko farsz do jajek - smakuje wysmienicie

Jak zostanie resztka i smaruje na chlebie - tez pycha...

A ja coś chyba skopałam robiąc tę pastę, bo smakuje tak średnio. Bardzo mocno czuć tuńczyka, chyba trzeba było dać go mniej...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
juka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4578
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 19:51, 10 Lut 2009    Temat postu:

"żydowki kawior" - dla wielbicieli wątróbki


40 dkg drobiowej wątróbki
4 jajka
3 cebule
10 dkg smalcu z gęsi lub masła
sól i pieprz
natka pietruszki

1. No mocno rozgrzany tłuszcz kładziemy wątróbki i szybko je smażymy.Trwa to około 3 minut ( w środku nie powinno być krwi). Jeśli będziemy to dłużej robić to wątróbki będą twarde. Teraz także nie solimy.
W pewnym momencie smażenia,wątróbka puści soki i to będzie trochę utrudniało smażenia, ale w żadnym wypadku nie należy sobie pomagać dolewając oliwy, najwyżej jeszcze trochę masła.
2.Wątróbki wyjmujemy z tłuszczu i drobno,można powiedziec bardzo drobno kroimy, a do tłuszczu dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę.
Smażymy ją na złoty kolor. I jak jest gotowa to razem z tłuszczem wlewamy do wątróbki.
3.3 ugotowany na twardo jajka drobno kroimy i dodajemy do wątróbki.Teraz solimy i dosyć mocno pieprzymy. Powinno to mieć wyrazisty pieprzny smak. Wszystko mieszamy i wkładamy do półmiska. Dekorujemy drobno pokrojonym żóltkiem i białkiem z jednego jajka.Najładniej wygląda jak tego nie pomieszamy.Do tego dokładamy kilka krążków cebulki i natkę pietruszki.
4.Wkładamy do lodówki na 6 do 8 godzin.


Ostatnio zmieniony przez juka dnia Wto 19:52, 10 Lut 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
fresita
Moderator



Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 19043
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 20:22, 10 Lut 2009    Temat postu:

hmm a mozna to wszystko zmielic na püree?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
juka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4578
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 20:30, 10 Lut 2009    Temat postu:

tak własnie robię, wrzucam usmażone zusammen do kupy do malaksera - ale ja wolę trochę grubszą strukturę, więc mielę tylko chwilę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dona
za stara na te numery



Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 12436
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Wto 21:24, 10 Lut 2009    Temat postu:

micelka napisał:
Dona napisał:
co prawda to jest przepis na nadzienie do jajek ale z tego moze tez powstac calkiem fajna pasta
ok 8 jajek na twardo, puszka tunczyka, majonez, serek topiony, łyzeczka musztardy, pieprz..


Zóltka przetrzec na sitku i wymieszac z pozostałymi składnikami...


jajko farsz do jajek - smakuje wysmienicie

Jak zostanie resztka i smaruje na chlebie - tez pycha...

A ja coś chyba skopałam robiąc tę pastę, bo smakuje tak średnio. Bardzo mocno czuć tuńczyka, chyba trzeba było dać go mniej...


ja daje zawsze cała puszke..ale jak ktos nie przepada za tuńczykiem, to moze mu "nie spasowac"

Mi smakuje, i raczej zawsze słyszalam pozytywne komentarze z ust "jedzacych" nt tych jajek...

Ja ogólnie lubie tuńczyka... ale spotkalam sie z opiniami ludzi, ze np "sałatki z rybą nie jedzą"...wiec sałatki z tunczykiem nie tkną nawet..
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kukułka
za stara na te numery



Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 25854
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 22:46, 17 Lut 2009    Temat postu:

hmm, no ja własnie z tych dziwaków niejedzących sałatek z rybą Mruga
ale musze spróbować tego avocado Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Karafka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18915
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 11:07, 18 Lut 2009    Temat postu:

tylko pamietaj, ze cebulke bardzo drobno a avokado najpierw pokroj w kosteczke a potem widelcem rozgniec. Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gagusia
za stara na te numery



Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 5163
Przeczytał: 5 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 11:44, 19 Lut 2009    Temat postu:

Jak dojrzałe avokado, to nawet kroić nie trzeba, od razu się gniecie. Ja po kupieniu trzymam jeszcze ze 2 tygodnie w lodówce, żeby dojrzało.
Ostatnio wcinałam z cebulką i siekanym pomidorem, a wcześniej po prostu avokado z czosnkiem takim z wyciskarki - super sprawa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
t_a_S
znawca NPR



Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 437
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Północ
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 20:25, 25 Paź 2010
PRZENIESIONY
Sob 23:19, 02 Lis 2013    Temat postu: Pasty

Już mam dość mięsa, macie jakieś przepisy na pasty do chleba, ale niestety bez nabiału, ryb, jajek, kakao, soi.

Zostaje jeszcze coś, co się by nadawało na pasty? Albo czym oprócz dżemu można posmarować kanapki, bo rano nie mam za bardzo czasu wymyślić nic więcej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
asz-szamsu
pierwszy wykres



Dołączył: 20 Cze 2010
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Poznań

PostWysłany: Wto 10:25, 26 Paź 2010
PRZENIESIONY
Sob 23:19, 02 Lis 2013    Temat postu:

Dojrzałe awokado dobrze się rozsmarowuje, pastę można też zrobić na bazie soczewicy. Ja lubię też paprykarz warzywny - papryka, marchewka, pietruszka, trochę pomidora i ryż - bardzo dobrze się przechowuje, można zrobić więcej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin