Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
channel
za stara na te numery
Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 4863
Przeczytał: 8 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 20:05, 16 Mar 2007 Temat postu: pierożki ze szpinakiem ;-) |
|
|
Słuchajcie, robiłam dzisiaj je pierwszy raz. Jadłam je tylko raz w barku koło mojej firmy. Farsz robiłam tak na "oko". Ale wyszedł pyyyyyszny.
1/2 opakowanie szpinaku mrożonego Frosta (jakiś taki ze śmietaną całe opakowanie ma ok 600g)
200 g białego półtłustego twarogu
2 minikosteczki czosnkowe KNORR
Zamrożony szpinak włożyć do garnka, na maleńkim ogniu rozmrażać i odparowywać nadmiar wody. Jak przestygnie dodać tawróg, minikosteczki. Zagnieść ciasto na pierogi, wyciąć kółeczka, nakładać farsz, sklejać i gotować 1 min. po wypłynięciu.
Podawać ze stopionym masełkiem. Mniam, mniam. Smacznego
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18908
Przeczytał: 7 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 20:10, 16 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
no dobra, to teraz co dac zamiast serka, bo nie moge nic co jest z mleka
|
|
Powrót do góry |
|
|
juka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4578
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 20:14, 16 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
ziemniaczki ugotowane?
channel, daj trochę! uwielbiam pierogi i szpinak
robiłam wczoraj twoje canneloni, tyle że w wersji dla chudzielców (podsmażany farsz i śmietana zamiast jogurtu). pychotka!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18908
Przeczytał: 7 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 20:20, 16 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
wlasnie juka!! i duzo cosnku
|
|
Powrót do góry |
|
|
channel
za stara na te numery
Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 4863
Przeczytał: 8 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 20:20, 16 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Nie wiem, chyba ziemniaczki mogłyby być. Chodzi tylko o to aby troszkę zgęścić farsz.
Cieszę się że cannelloni smakowały.
Jutro robię oprócz tej, trochę inną wersję - ze szpinakiem właśnie.
Jak się uda i bedzie smaczne - przepis zamieszczę.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18908
Przeczytał: 7 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 13:53, 19 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
robie wlasnie!!!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dona
za stara na te numery
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 12430
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 19:17, 20 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
kasik i jak wyszły pierozki???
ja zawsze myslalam, ze pierogi to "wyzsza szkoła jazdy"..
Ale niedawno zrobiłam moje pierwsze w zyciu pierogi- przepis na ciasto wg przepisu mojej mamy (tylko maka +ciepła woda) .. i okazało sie to naprawde banalnie proste..
zaczelam od ruskich, potem były z mięskiem..
(jakoze my z mezem znani miesozercy), potem z kapustka i pieczarkami..
Moja mama robi tez z kasza gryczana i serem...
miałam własnie załozyc watek z pytaniem o jakies ciekawe przepisy na pierozki..
musze jeszcze gdzies znalezc przepis na nadzienie z soczewicy..
Ale szpinaku nie bardzo lubie...
ale nie wiem, moze pierozki wyszłyby fajne..
no ale jak dla mnie masełko odpada..
wszystko wszystkim, nawet najlepsze pierozki bez roztopionego masełka, albo przysmazonej cebulki.. nie smakuja najlepiej.. a ja narazie jestem skazana na takie jedzenie... :sad:
dziewczyny, a kluski leniwe??
ktos robi??
bo w necie znalazłam przepisy, ze to sie robi z sera, no ale rozmawiam z mama, i ona robi takie "leniuchy" z gotowanych ziemniaków, maki, jajka i maki ziemniaczanej..
A Wy jak robicie??
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18908
Przeczytał: 7 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 17:13, 21 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
pierogi wyszly wysmenite!! ale odparowalam szpink taki bez niczego, dalam 3 jajka surowe, troche maselka sol pieprz czosnek!!!!! i muskat. farsz wyszedl rewelacyjny! ciasto, to robie roznie. albo maka z woda, albo maka woda jajko i troche maselka. specjalnie kupilam do pierozkow sobie maselko bez lakozy, mniam mniam polalam maselkiem je potem....cod miod malina!!
ogolnie nienawidze lepic pierogow wiec robie zadko. a wersje to: ruskie (nie dla mnie niestety...), mieko, kapucha, grzyby, albo miecho i kapuch i grzyby, albo miecho z kapucha, albo na slodko z twarozkiem (znow nie dla mnie ;8 ) albo z owocami.
leniwe to sie robi z bialego sera jajka maki i ja dawalam zawsze troche grysiku.
takie z ugotowanymch ziemniakow maki i jajka to sa kopytka. tak samo z nadzieniem mozna zrobic knedle np. ze sliwkami albo truskawkami.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|