Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Maria
Moderator
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Irlandia jak narazie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 19:21, 21 Wrz 2009 Temat postu: Potrawy miesne dla dzieci.. |
|
|
ktore nie przepadaja za miesem, blagam podzielcie sie sprawdzonymi przepisami!
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
mk,
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 6818
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: Pon 20:14, 21 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
z doświadczenia wiem, że dzieci lubią mięsa mielone/przemielone/drobno siekane
moje do dziś(choć już duże) nie lubią "twardego mięsa"
proponuję na początek klopsiki w sosie koperkowym/grzybowym/śmietanowym do wyboru, ja robię takie małe klopsiki, najpierw obsmażam je na patelni potem wkładam do naczynia żaroodpornego zalewam sosem i do piekarnika tak na pól godz.
a może spagetti z mięsem?
zapiekanki mięsne?
gołąbki z mięsem?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Olenkita
za stara na te numery
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 4904
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 20:23, 21 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
mk, napisał: |
a może spagetti z mięsem?
zapiekanki mięsne?
gołąbki z mięsem? |
Lasagna z sosem beszamelowym?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maria
Moderator
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Irlandia jak narazie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 20:27, 21 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Spaghetti po bolonsku, schabowe i malutkie kotleciki mielone mala paskuda zje. Wylacznie.
Problem w sumie taki, ze lubi zup w ogole, naprawde nie cierpi i to nie marudzenie. Podobnie sosy, tylko toleruje sos do spaghetti i sos korma wrrrr a cokolwiek w sosie plywa jest dokladnie z kazdej strony obejrzane I ja juz nie mam pomyslow jak jej mieso przemycic. Dzis zapiekanke makaronowa ledwo przelknela
|
|
Powrót do góry |
|
|
milunia
za stara na te numery
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 1341
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 20:33, 21 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Może przemyć je w pierogach, albo w pyzach z mięskiem
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18908
Przeczytał: 7 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 20:46, 21 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
to zrob jeszcze cannelloni albo lasagne jak lubia te klimaty
do zupy mozesz mini mini klopsiki wrzucac.
Ostatnio zmieniony przez Karafka dnia Pon 20:47, 21 Wrz 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
brunette
z NPR za pan brat :P
Dołączył: 28 Lis 2008
Posty: 295
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: śląsk Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 20:59, 21 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
a je twoje dziecko paluszki rybne?bo coś na ten kształt można zrobić filety z kurczaka.Moja kuzynka swojej córce wycinała foremkami do pierników rózne kształty,panierowała i smażyła tak,że mała miała zoo albo jakieś kwiatki czy serduszka na talerzu.
|
|
Powrót do góry |
|
|
mk,
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 6818
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: Sob 16:17, 20 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
nie chcę tworzyć nowych tematów a mam problem
kupiłam łopatkę wołową i nie wiem co z nią zrobić
chciałabym ją upiec ale nie wiem czy pieczona będzie dobra...
czy należ najpierw ją zamarynować?
z innym mięsem nie miałabym problemów...
prosze o jakieś rady
mięsko ma być na jutro więc jeszcze wszystko mogę zrobić
|
|
Powrót do góry |
|
|
milunia
za stara na te numery
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 1341
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 19:48, 20 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
ja bym zamarynowała na noc, ostatnio wszystko tak robię
a nie możesz w rękawie do pieczenia upiec? wtedy mięso nie wysycha, chociaż wołowiny to ja w rękawie nie piekłam... wołowiny to się generalnie boje przyrządzać...
albo mój ulubiony gulasz wołowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
mk,
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 6818
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: Sob 21:02, 20 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
znalazłam odrobinę octu winnego, dodałam jeszcze soku z cytryny(nie wiem czy mnie tu kuchenna sławy nie zlinczują ale nie mam wina wytrawnego a i ocet winny też o tej porze nie kupię ) oraz marchew,cebula,pietruszka ,pory wszystko wymieszałam i ....zobaczymy co z tego wyniknie
|
|
Powrót do góry |
|
|
|