Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
szarotka
za stara na te numery
Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 2686
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Czw 9:00, 26 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
to to proso to kasza jaglana ??
|
|
Powrót do góry |
|
|
juka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4578
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Czw 17:42, 26 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
proso to zboże, z którego - jak z każdego - można zrobić kaszę.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18908
Przeczytał: 7 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 16:22, 27 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
to proso jest poprostu rewelka!!!
teraz kupie komose ryzowa
mama moja ma zrobic golabki z tym prosem, juz sie nie moge doczekac jak przyjedzie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maria
Moderator
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Irlandia jak narazie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 18:22, 03 Cze 2012 PRZENIESIONY Wto 15:10, 18 Lut 2014 Temat postu: Komosa ryzowa |
|
|
Az wstyd, ze jako prawie wege odkrylam dopiero niedawno
[link widoczny dla zalogowanych]
Pelnowartosciowe bialko, mnostwo potasu, magnezu i zelaza
Ktos z Was to juz jadl?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Edwarda
junior admin
Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 12488
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 15:14, 18 Lut 2014 Temat postu: |
|
|
Nic nowego, tylko przekleiłam posta Marii
|
|
Powrót do góry |
|
|
lisc
za stara na te numery
Dołączył: 23 Maj 2013
Posty: 2359
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 15:06, 10 Mar 2014 Temat postu: |
|
|
W sklepach/w przepisach częściej jako quinona, a polska nazwa to właśnie komosa ryżowa;) Popularna w 'zdrowych' kuchniach, też się ostatnio przymierzałam do zakupu, podobno można i do sałatek na konkretnie i na słodko:) (chętnie poczytam sprawdzone przepisy)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Edwarda
junior admin
Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 12488
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 21:49, 10 Mar 2014 Temat postu: |
|
|
Ja niedawno przypadkiem natchnęłam się w sklepie na tę komosę.
Niestety, cena powala. 20 zł za 350 g
Na razie nie będę próbować
|
|
Powrót do góry |
|
|
szpaczek1
mistrz NPR-u
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 729
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 9:45, 20 Lip 2014 Temat postu: |
|
|
To jakaś okrutnie droga ta komosa. Ja już pary razy próbowałam tę komosę i jakoś mi w ogóle nie pasuje. Próbowałam w sałatce z opakowania, ale czułam się jak krowa ... a normalnie nie mam problemu z takim jedzeniem.
Komosa mi smakowała tylko jako a'la kartofel (czyli mięso, sałatka, i komosa).
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18908
Przeczytał: 7 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 9:35, 22 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
Potrzebuje przepisy na jaglanke w każdej postaci! Sprawdzone, bo w sieci pełno
|
|
Powrót do góry |
|
|
gam
za stara na te numery
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5086
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 10:07, 22 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
Kaszę jaglaną (dobrze wypłukaną) ok 2 łyżek zalewam wodą, dodaję wanilii, pół łyżeczki masła, gotuję do miękkości. Chwilę przed wyłączeniem lądują w niej strate na drobnej tarce jabłka i cynamon. Gotowe. Zamiast jabłek mogą być dowolne starte owoce np. morele, brzoskwinie, banan.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|