Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agrafka
za stara na te numery
Dołączył: 27 Sie 2008
Posty: 1796
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 8:49, 07 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Odkąd mamy dziecko mrozimy niemal wszystko! Najwiecej pieczywa (kupujemy raz w tygodniu, bo mamy kawałek do piekarni, z której nam najbardziej smakuje).
Jedynie farsz do pierogów ruskich po rozmrozeniu zrobił się dziwnie wodnisty i go wyrzuciliśmy. (Z tym farszem to było wesoło: zrobiliśmy go, bo w planie były pierogi, no ale między farszem a ciagiem dalszym zaczęłam rodzić, więc farsz do zamrażarki )
|
|
Powrót do góry |
|
|
szpaczek1
mistrz NPR-u
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 729
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 19:39, 07 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Słodka historia:D Ja swój ser wstawiłam już do zamrażarki
|
|
Powrót do góry |
|
|
buba
za stara na te numery
Dołączył: 18 Lip 2010
Posty: 14381
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: śląskie i dolnośląskie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 19:47, 07 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Agrafka, niezłe!
|
|
Powrót do góry |
|
|
walecznaS
Moderator
Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 11994
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 10:21, 28 Wrz 2011 Temat postu: |
|
|
A ja mam takie pytanie: czy jak usmażę kotlety z mrożoną natką pietruszki (tzn. ta mrożona natka jest składnikiem kotlecików, nie mam świeżej, mam mrożoną i z taką zawsze robiłam) a później zamrożę kotlety to one już nie będą się nadawały do zjedzenia?
Bo niby mrożonego ponownie zamrażać po rozmrożeniu nie można, ale poddane obróbce termicznej?
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20003
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 10:42, 28 Wrz 2011 Temat postu: |
|
|
mięsa się 2 razy nie zamraża natki to nie dotyczy
|
|
Powrót do góry |
|
|
buba
za stara na te numery
Dołączył: 18 Lip 2010
Posty: 14381
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: śląskie i dolnośląskie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 10:48, 28 Wrz 2011 Temat postu: |
|
|
Skoro dotyczy też lodów, to czemu nie natki?
W końcu nie chodzi o mięso, tylko o bakterie.
Ostatnio zmieniony przez buba dnia Śro 10:48, 28 Wrz 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20003
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 11:38, 28 Wrz 2011 Temat postu: |
|
|
ale przetworzone i tak można zamrozić jeszcze raz np. rozmrażasz mięso mielone, robisz kotlety i zamrażasz je.
w natce bakterie się tak szybko nie namnożą jak w mięsie - na zdrowy rozum.
Ostatnio zmieniony przez strzyga dnia Śro 11:39, 28 Wrz 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dona
za stara na te numery
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 12436
Przeczytał: 2 tematy
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Śro 11:48, 28 Wrz 2011 Temat postu: |
|
|
ja bym sie natką nie przejmowała....
samej zdarza mi sie mrozić sos z koperkiem (uprzednio mrożonym)
|
|
Powrót do góry |
|
|
bakteria
za stara na te numery
Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 10180
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 12:38, 28 Wrz 2011 Temat postu: |
|
|
moim zdaniem nie ma problemu. w smażeniu zapewne wybijesz ew. dziady, które się namnożyły po rozmrożeniu natki, zamrażasz już przetworzony składnik. ja też tak robiłam z czymś, nie pamiętam, z czym
|
|
Powrót do góry |
|
|
walecznaS
Moderator
Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 11994
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 13:23, 28 Wrz 2011 Temat postu: |
|
|
dzięki!!
|
|
Powrót do góry |
|
|
elemka
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2011
Posty: 2172
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Zachodniopomorskie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 0:05, 16 Lut 2012 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny potrzebuję śmietany gęstej. Macie jakieś firmy sprawdzone? Próbowałam 3 i żadne nie spełnia kryteriów gęstej
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justek
za stara na te numery
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 10:13, 16 Lut 2012 Temat postu: |
|
|
Wg mnie to super śmietana jest firmy Zott (ta od jogurtów Jogobella) jest gęsta i sprawdza się przy pieczeniu
|
|
Powrót do góry |
|
|
elemka
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2011
Posty: 2172
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Zachodniopomorskie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 10:27, 16 Lut 2012 Temat postu: |
|
|
Justek_w ile % ma?
Nie wiem czy znajdę taką u nas
Ostatnio zmieniony przez elemka dnia Czw 10:27, 16 Lut 2012, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justek
za stara na te numery
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 10:48, 16 Lut 2012 Temat postu: |
|
|
są dwa rodzaje 12 i 18%, ja używałam tej 18%
Ona dość często jest w sklepach, skoro na moim wygwizdowie jest to i u Ciebie będzie
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20003
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 13:20, 16 Lut 2012 Temat postu: |
|
|
32 % piątnicy
do deserów chyba na niej pisze. zawsze używałam jej do ciast.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|