Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19992
Przeczytał: 6 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 20:40, 10 Sie 2014 Temat postu: |
|
|
A tak właściwie to wy dodajecie śmietany do garnka?
Ja zawsze już po wylaniu zupy na talerz...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Edwarda
junior admin
Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 12488
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 20:45, 10 Sie 2014 Temat postu: |
|
|
W ogóle nie używam śmietany
Do niczego.
Jedynie do zupy pomidorowej (i chyba ogórkowej ?? ) dodaję jogurt - i wtedy na talerz
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19992
Przeczytał: 6 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 20:57, 10 Sie 2014 Temat postu: |
|
|
do szczawiowej się jeszcze dodaje - więcej nie pamietam
|
|
Powrót do góry |
|
|
elemka
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2011
Posty: 2172
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Zachodniopomorskie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 21:13, 10 Sie 2014 Temat postu: |
|
|
Pomidorowa, brokułowa, ogórkowa, szczawiowa, z zielonego groszku-krem. Ogólnie w większości wlewam do garnka, ale zdarza się, że sami sobie dozujemy w talerz. Czasami zastępuje też jogurtem
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19992
Przeczytał: 6 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 21:33, 10 Sie 2014 Temat postu: |
|
|
mój mąż by nie zjadł ani brokułowej ani z zielonego groszku
|
|
Powrót do góry |
|
|
emma
za stara na te numery
Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 9401
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 21:39, 10 Sie 2014 Temat postu: |
|
|
Kiedyś do niemal każdej. Teraz przy diecie beznabiałowej ewentualnie do drugiego garnka dla tych co mogą.
|
|
Powrót do góry |
|
|
agu
za stara na te numery
Dołączył: 30 Paź 2007
Posty: 3298
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 21:42, 10 Sie 2014 Temat postu: |
|
|
to zależy, czy zupa ma zostać zjedzona tego samego dnia, czy ma postać albo wręcz trafić do zamrożenia. i też raczej jogurt.
jeszcze nie umiem robić zup kremów, trudne mi się wydają, ale ja antytalent kulinarny jestem, nowe rzeczy ciężko mi przychodzą
|
|
Powrót do góry |
|
|
elemka
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2011
Posty: 2172
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Zachodniopomorskie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 22:10, 10 Sie 2014 Temat postu: |
|
|
Agu też mi się wydawały trudne Ale spróbowałam i się udało. Teraz cuduje krem z jajkiem.
|
|
Powrót do góry |
|
|
emma
za stara na te numery
Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 9401
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 15:03, 17 Sie 2014 Temat postu: |
|
|
Proszę podajecie mi argumenty, że tłuste mięso duszone jest zdrowsze niż chude. Mama katuje nas już nim drugą czy trzecią niedzielę...
Ostatnio zmieniony przez emma dnia Nie 15:05, 17 Sie 2014, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justek
za stara na te numery
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 15:08, 17 Sie 2014 Temat postu: |
|
|
Czy zdrowsze to nie wiem ale jak jest poprzerastane to bardziej kruche wychodzi ale z tłuszczem też nie ma co przesadzać. Musisz spytać ze względu na co jest zdrowsze.
|
|
Powrót do góry |
|
|
emma
za stara na te numery
Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 9401
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 15:23, 17 Sie 2014 Temat postu: |
|
|
A faktycznie ma więcej cholesterolu?
A mama taką dobrą karkówke robiła, nie mówiąc o żeberkach...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justek
za stara na te numery
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 15:28, 17 Sie 2014 Temat postu: |
|
|
Że niby chudsze ma więcej? wg mnie to na odwrót ale dietetykiem nie jestem
|
|
Powrót do góry |
|
|
emma
za stara na te numery
Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 9401
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 15:34, 17 Sie 2014 Temat postu: |
|
|
Niestety też podejrzewam, że tłuste może mieć więcej. Ale liczę, że pomożecie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Polly
za stara na te numery
Dołączył: 30 Maj 2012
Posty: 4566
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 8:02, 18 Sie 2014 Temat postu: |
|
|
Tłuste ma więcej, niestety. Zawsze możesz powiedzieć, że tłuszcz się wytopi, a Ty nie weźmiesz dużo sosu
|
|
Powrót do góry |
|
|
gam
za stara na te numery
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5086
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 8:24, 18 Sie 2014 Temat postu: |
|
|
Robię schab taki krótko gotowany do chleba . W przepisach jest gotowanie 2x po 10-15 min w przerwach ok 6-10 godzinnych . Pierwsze gotowanie zrobiłam dłuższe ok 30 min (boję się jakiś niewytłuczonych robali) , teraz gotowałam 15 min .
I właśnie , czy robiliście taki? W necie roi sie od przepisów na taki schab , w skrajnych przypadkach zalecane jest gotowanie 2x po 5 min a co z ewentualnymi robalami Są ochy i achy jaki on pyszny, kiedyś mnie częstowano takim, kolor super, soczysty ale odmówiłam, bo właśnie bałam sie opcji 2x 5 min a jeszcze w planach miałam bobasa wiadomo toxo itp.
Co o tym sądzicie?
.....
Schab wyszedł wyśmienicie soczysty i nie kruszy sie , polecam .
Ostatnio zmieniony przez gam dnia Pon 19:57, 18 Sie 2014, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|