Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mamma
za stara na te numery
Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 7569
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Polska Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 18:14, 22 Paź 2014 Temat postu: |
|
|
heh to nawet moja teściowa jak wywalała moje ciasto które przyniosłam na święta to przynajmniej za moimi plecami
a jak komuś ma się tort marnować to mogę podać adres do mnie ja tez niedługo mam rocznice ślubu, a nie mam czasu teraz nic upiec
|
|
Powrót do góry |
|
|
Agrafka
za stara na te numery
Dołączył: 27 Sie 2008
Posty: 1796
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 11:32, 27 Paź 2014 Temat postu: |
|
|
proszę o podpowiedź, co można zrobić z mlekiem kokosowym
|
|
Powrót do góry |
|
|
gam
za stara na te numery
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5086
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 11:34, 27 Paź 2014 Temat postu: |
|
|
Dodać do zupy dyniowej
|
|
Powrót do góry |
|
|
Agrafka
za stara na te numery
Dołączył: 27 Sie 2008
Posty: 1796
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 11:50, 27 Paź 2014 Temat postu: |
|
|
a jak Ty robisz?
a jakieś jeszcze propozycje?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Polly
za stara na te numery
Dołączył: 30 Maj 2012
Posty: 4566
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 11:52, 27 Paź 2014 Temat postu: |
|
|
Pina coladę
|
|
Powrót do góry |
|
|
emma
za stara na te numery
Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 9401
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 12:01, 27 Paź 2014 Temat postu: |
|
|
Albo do curry. Mniam.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justek
za stara na te numery
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 12:26, 27 Paź 2014 Temat postu: |
|
|
Z kurczakiem jest pełno przepisów
|
|
Powrót do góry |
|
|
Aglaia
za stara na te numery
Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 1556
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 13:05, 27 Paź 2014 Temat postu: |
|
|
Ja robię krem z pieczonej marchewki z mlekiem kokosowym (albo z dyni jak Gam pisała).
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maria
Moderator
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Irlandia jak narazie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 21:34, 01 Lis 2014 Temat postu: |
|
|
Milion sposobow na curry..warzywa, kurczak lub nie, pasta curry np tikka masala, madras, czy tajska czerwona czy zielona (tao tao robi na bank) etc, puszka pomidorow i puszka mleka kokos.
Ostatnio zmieniony przez Maria dnia Sob 22:23, 01 Lis 2014, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19992
Przeczytał: 6 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 20:32, 02 Lis 2014 Temat postu: |
|
|
w sensie, że jak normalnie biorę do kurczaka w curry jogurt to mogę dać zamiast tego mleko kokosowe.... hmmm...
Też mam puszkę i nie wiem co z nią zrobić
|
|
Powrót do góry |
|
|
mamma
za stara na te numery
Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 7569
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Polska Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 15:32, 03 Lis 2014 Temat postu: |
|
|
jak stoja mi 2 ogromne dynie w piwnicy to jak dlugo moga mi tak stac i sie nie popsuja? bo nie wiem czy musze cos niedlugo juz z nich zrobic
|
|
Powrót do góry |
|
|
brain
za stara na te numery
Dołączył: 08 Kwi 2013
Posty: 2891
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 15:49, 03 Lis 2014 Temat postu: |
|
|
Mi się spsuly dynie a myślałam ze to nie jest takie wrazliwe
|
|
Powrót do góry |
|
|
Miśka
za stara na te numery
Dołączył: 30 Cze 2012
Posty: 2254
Przeczytał: 7 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 16:49, 03 Lis 2014 Temat postu: |
|
|
U mnie leżą tak z 6 - 8 miesięcy i nic im nie jest. Ale mają sucho, chłodno, ale nie za zimno (takie warunki jak na ziemniaki). Ale sprawdzam tak co miesiąc, czy skórka się nie marszczy, albo mięknie.
A tymczasem mam inne pytanie: czy któraś z Was potrafi tak ładnie zawijać krokiety? W takie ładnie naleśniczki z zawiniętymi do środka bokami? I na dodatek potrafi to wytłumaczyć w sposób łopatologiczny? Bo robiłam dziś do barszczu czerwonego i wyszły mi (jak zwykle) jak takie wypchane koperty, a nie jak zgrabne krokieciki. Wiadomo, my zjemy, ale jakbym chciała np. dla szerszego grona zrobić to już nie bardzo
|
|
Powrót do góry |
|
|
brain
za stara na te numery
Dołączył: 08 Kwi 2013
Posty: 2891
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 17:33, 03 Lis 2014 Temat postu: |
|
|
Miska, to proste - weź naleśnika, wyrysuj sobie w myślach linię z góry na dół biegnącą przez środek tegoż naleśnika i tam kipruj z farszem, zostaw po 2cm z góry i dolu bez farszu żeby się dobrze zawijał. Popatrz sobie na naleśnika z farszem i teraz z lewej i z prawej strony wyrysowanej linii z farszem, zrób zagięcia boków naleśnika do środka (w stronę linii z farszem), zagnij ok 2 cm z każdej strony. A teraz idź do góry naleśnika, tam gdzie zaczyna sie linia z farszem i zawijaj naleśnik w dol. Łatwiej by bylo nagrać filmik
|
|
Powrót do góry |
|
|
kap
znawca NPR
Dołączył: 12 Maj 2014
Posty: 466
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 18:41, 03 Lis 2014 Temat postu: |
|
|
Brain... jak będę potrzebowała w czymś pomocy to się do Ciebie zgłoszę
|
|
Powrót do góry |
|
|
|