Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18908
Przeczytał: 7 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 13:26, 16 Lut 2012 Temat postu: |
|
|
Crème fraîche
|
|
Powrót do góry |
|
|
elemka
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2011
Posty: 2172
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Zachodniopomorskie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 13:54, 16 Lut 2012 Temat postu: |
|
|
Padło na Zotta zobaczymy...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justek
za stara na te numery
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 19:30, 16 Lut 2012 Temat postu: |
|
|
Piątnicy tak jeśli chodzi o śmietanę do ubijania a tu chyba chodziło o gęstą śmietanę. Przynajmniej ja tak zrozumiałam
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19991
Przeczytał: 7 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 19:56, 16 Lut 2012 Temat postu: |
|
|
no mnie też, przecież o to było pytanie, to po co miałabym pisać odpowiedź na niezadane?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justek
za stara na te numery
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 19:58, 16 Lut 2012 Temat postu: |
|
|
Bo piątnica 32% nie jest gęsta tylko płynna i słodka ale zdatna do ubicia a gęstej nie ubija się przecież
|
|
Powrót do góry |
|
|
fresita
Moderator
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 19038
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 20:04, 16 Lut 2012 Temat postu: |
|
|
a jakaś gęsta kremówka to jaka jest?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justek
za stara na te numery
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 22:39, 16 Lut 2012 Temat postu: |
|
|
Ja nie słyszałam
|
|
Powrót do góry |
|
|
fresita
Moderator
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 19038
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 22:43, 16 Lut 2012 Temat postu: |
|
|
ale szpaczek kiedys podawala przepis na takie zarabisty serniczek,ja zrobilam ale bez topu bo blondi (czyli ja)ubila kremowke wylozyla na goracy sernik, zapiekla i byla zdziwiona ze sie rozpuściło mąż sie posikal ze smiechu więc teraz grzecznie szukam jakiejs gęstej co sie nie rozpuści
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kryśka
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 18 Lip 2006
Posty: 1030
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 16:25, 17 Lut 2012 Temat postu: |
|
|
hehe, dobre. Odnosnie takich postów jak fresity to brakuje mi przycisku: "Lubię to" jak na fb
|
|
Powrót do góry |
|
|
fresita
Moderator
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 19038
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 19:34, 19 Lut 2012 Temat postu: |
|
|
dawniej było na forum"pochwal" czy jakoś tak
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18908
Przeczytał: 7 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 20:19, 19 Lut 2012 Temat postu: |
|
|
Fresita ale za to robisz dobry jablecznik wiec az taka blondi nie jestes
|
|
Powrót do góry |
|
|
Agrafka
za stara na te numery
Dołączył: 27 Sie 2008
Posty: 1796
Przeczytał: 1 temat
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 11:54, 07 Lis 2012 Temat postu: |
|
|
Używacie suszonych pomidorów (takich bez zalewy)? Możecie się podzielić jakimiś pomysłami?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18908
Przeczytał: 7 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 12:12, 07 Lis 2012 Temat postu: |
|
|
no wtedy je mocze w wrzatku chwile i robie cos z nimi, albo kupuje suszone i zalewam olejem z ziolami, etc.
|
|
Powrót do góry |
|
|
bakteria
za stara na te numery
Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 10180
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 12:19, 07 Lis 2012 Temat postu: |
|
|
mi M. też kiedyś takie kupił zalałam oliwą z przyprawami i ziołami i ich używam, choć nie są bardzo miękkie. Dodaję do muffinów głównie i tart na słono.
|
|
Powrót do góry |
|
|
mrówka
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 973
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 14:18, 07 Lis 2012 Temat postu: |
|
|
Takie suche dobrze jest kilka-kilkanaście minut namoczyć we wrzątku, a potem zalać oliwą. A używam do sosów do makaronu, do zapiekanek, do sałatki makaronowej, do pasty z tuńczyka i suszonych pomidorów, do sosu szpinakowego...
|
|
Powrót do góry |
|
|
|