Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mamma
za stara na te numery
Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 7569
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Polska Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 19:32, 03 Lis 2014 Temat postu: |
|
|
ja mysle ze to trzeba miec troche talentu do tego, mnie lepienie roznych takich rzeczy tez niespecjalnie ladnie wychodzi a dla gosci jak cos podaje to zwykle wybieram poprostu te co wyszly najlepiej reszte jemy sami
|
|
Powrót do góry |
|
|
brain
za stara na te numery
Dołączył: 08 Kwi 2013
Posty: 2891
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 19:40, 03 Lis 2014 Temat postu: |
|
|
[link widoczny dla zalogowanych]
Miśka - i jak już masz coś takiego, to lecisz (zwijasz) od góry na dół i masz ładnego krokieta
|
|
Powrót do góry |
|
|
mamma
za stara na te numery
Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 7569
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Polska Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 20:17, 03 Lis 2014 Temat postu: |
|
|
to ja wracajac jeszcze do dyni, to ziemniaki dobrze mi sie w piwnicy przechowuja ale te marchewki mi powysychaly co kiedys pisalam to moge miec w sumie za cucho a dynia ma duzo wody...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Agrafka
za stara na te numery
Dołączył: 27 Sie 2008
Posty: 1796
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 0:52, 04 Lis 2014 Temat postu: |
|
|
co do tego mleka kokosowego, to najbardziej by mnie ucieszył konkretny, sprawdzony przepis, bo ja wiem, że w necie są miliony
|
|
Powrót do góry |
|
|
Aglaia
za stara na te numery
Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 1556
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 13:10, 04 Lis 2014 Temat postu: |
|
|
Agrafka napisał: | co do tego mleka kokosowego, to najbardziej by mnie ucieszył konkretny, sprawdzony przepis, bo ja wiem, że w necie są miliony |
Jeśli chodzi o krem z marchewki to polecam ten. Mega prosty, mega pyszny .
[link widoczny dla zalogowanych]
|
|
Powrót do góry |
|
|
Miśka
za stara na te numery
Dołączył: 30 Cze 2012
Posty: 2254
Przeczytał: 7 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 13:57, 04 Lis 2014 Temat postu: |
|
|
brain napisał: | http://www.mojegotowanie.pl/var/self/storage/images/przepisy/przekaski/krokiety_z_zoltym_serem_i_pieczarkami/1208314-1-pol-PL/krokiety_z_zoltym_serem_i_pieczarkami_popup_watermark.jpg
Miśka - i jak już masz coś takiego, to lecisz (zwijasz) od góry na dół i masz ładnego krokieta |
brain dzięki popróbuję. Tak teraz patrzę na to zdjęcie i zaczynam się zastanawiać, czy ja w nadmiarze szczodrości z ilością farszu nie przesadzam? Bo u mnie to taki wałek spory , a nie lekka wyżyna i może dlatego to mi się później tak ładnie zawijać nie chce? Hmmm...
bebe, u mnie jest raczej umiarkowanie wilgotno i dają radę. Pamiętam, że jak wynajmowaliśmy dom, to też dynie pół roku w kuchni trzymałam, a tam to raczej wilgotno było. Więc może za sucho faktycznie? Generalnie to i tak polecam mrożenie musu, ale to trzeba mieć zamrażalnik wolny.
|
|
Powrót do góry |
|
|
koszatniczka
za stara na te numery
Dołączył: 19 Lut 2013
Posty: 6853
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 13:59, 04 Lis 2014 Temat postu: |
|
|
u mnie z takiej średniej dyni wyszło 8 pojemniczków do jogurtu takiego pieczonego puree z dyni. Nie zajmują dużo miejsca
|
|
Powrót do góry |
|
|
Agrafka
za stara na te numery
Dołączył: 27 Sie 2008
Posty: 1796
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 15:23, 04 Lis 2014 Temat postu: |
|
|
Aglaia, dzięki wypróbuję
a z tym kurczakiem mógłby ktoś coś polecić?
|
|
Powrót do góry |
|
|
mamma
za stara na te numery
Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 7569
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Polska Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 19:36, 01 Lut 2015 Temat postu: |
|
|
[link widoczny dla zalogowanych]
podoba mi się jak zrobić "vegete" i masło orzechowe muszę spróbować kiedyś
|
|
Powrót do góry |
|
|
Olenkita
za stara na te numery
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 4904
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 20:08, 01 Lut 2015 Temat postu: |
|
|
Bebe, fajne pomysly na tej stronie
Chleb na zakwasie wypiekam od kilku miesiecy raz na tydzien, 4 bochenki, fajna sprawa i naprawde nie za trudna.
To jeszcze dorzuce przepis na domowa musztarde (zamierzam zrobic w najblizszym czasie):
[link widoczny dla zalogowanych]
No i majonez tez latwo samemu mozna zrobic
Ostatnio zmieniony przez Olenkita dnia Nie 20:09, 01 Lut 2015, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
mamma
za stara na te numery
Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 7569
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Polska Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 21:18, 01 Lut 2015 Temat postu: |
|
|
aż musiałam poszukać majonezu, bo ja zawsze kupuje i potem użyję odrobinkę, a że rzadko używam to mi się marnuje reszta i wywalam
ciekawe ile by tego wyszło z takiego przepisu
[link widoczny dla zalogowanych]
|
|
Powrót do góry |
|
|
Miśka
za stara na te numery
Dołączył: 30 Cze 2012
Posty: 2254
Przeczytał: 7 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 8:41, 02 Lut 2015 Temat postu: |
|
|
Na moje oko z tego przepisu wyszłoby tak około taki słoik jak na majonez ze sklepu (nie ten duży - o,5l, tylko ten średni) zapełniony tak w 3/4
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ptysiak
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 18 Sty 2013
Posty: 1095
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 20:30, 03 Mar 2015 Temat postu: |
|
|
Zgubiłam gdzieś chlebowy temat, więc tu spytam
Macie jakiś pomysł na wykorzystanie... żyta?
Mąż machnął się w sklepie i kupił 2kg zamiast mąki żytniej A młynka się jeszcze nie dorobiliśmy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justek
za stara na te numery
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 21:03, 03 Mar 2015 Temat postu: |
|
|
Pierwsze mi się skojarzyło że ptaki są głodne a tak na serio to może ugotować ala pęczak?
Macie przepisy na pulpety z kaszy? nie wiem czy był już taki temat, wiem że kiedyś Maria pisała ale nie mogę znaleźć.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ptysiak
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 18 Sty 2013
Posty: 1095
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 21:36, 03 Mar 2015 Temat postu: |
|
|
Nie no, zima się już kończy przecież...
Zaczęłam szukać trochę sama... Wyszło mi na to, że można zrobić chleb, jakieś kotlety z żyta i orzechów znalazłam, desery a la kutia i też wino. Zaciekawiła mnie opcja hodowania na kiełki, ale mam wątpliwości, czy by mi coś z tego w ogóle wyrosło
|
|
Powrót do góry |
|
|
|