Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................
...........czyli seks bez antykoncepcji. Pytania, wątpliwości, stosowanie..........
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

różne pytania kulinarne
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 34, 35, 36  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maria
Moderator



Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Irlandia jak narazie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 13:37, 10 Gru 2015    Temat postu:

Niech ktos tu przyjedzie i mi po prostu pokaze haha a najlepoej zrobi to zamroze
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Karafka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18908
Przeczytał: 6 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 13:43, 10 Gru 2015    Temat postu:

defintywnie za dlugo gam ja z tych co wparowuja do kuchni i zaraz chca miec obiad Mruga no chyba ze rosol, temu to daje czaaaaaasu Mruga ale on sie sam gotuje Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
aleen
za stara na te numery



Dołączył: 09 Wrz 2014
Posty: 1694
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 13:46, 10 Gru 2015    Temat postu:

Drożdże sprawiają że ciasto jest pulchne. Żółtko zabezpiecza przed rozwaleniem.
Z mniej niż 3/4 kg mąki to ssię nie opłaca majdan rozkładać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Justek
za stara na te numery



Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 20:53, 10 Gru 2015    Temat postu:

Karafko ja zaparzam mąkę odrobiną wrzątku. Miesza się z mąką nożem czy łyżką drewnianą i zanim doda się jajka to ostygnie. Ka daję jeszcze trochę oleju jak ktoś będzie chciał to poszukam proporcji. Z drożdżami to tylko pieczone robiłam. Przepyszne są z farszem z boczniaków.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Maria
Moderator



Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Irlandia jak narazie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 22:12, 13 Gru 2015    Temat postu:

Udaly sie!!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Karafka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18908
Przeczytał: 6 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 22:13, 13 Gru 2015    Temat postu:

Bomba!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mamma
za stara na te numery



Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 7569
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Polska
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 11:13, 14 Gru 2015    Temat postu:

ja też robie ciasto na pierogi bez drożdży, ja lubię jak ciasto jest dość cienkie i dużo farszu Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
buba
za stara na te numery



Dołączył: 18 Lip 2010
Posty: 14381
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: śląskie i dolnośląskie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 15:06, 14 Gru 2015    Temat postu:

Mario, super!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krówka
za stara na te numery



Dołączył: 18 Maj 2015
Posty: 5622
Przeczytał: 6 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 17:13, 14 Gru 2015    Temat postu:

ja lubie takie jak bebe tylko najlepiej z miesem albo z jagodami. Teraz juz nie mogę jesć takich rzeczy ale pamięć pozostała Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mamma
za stara na te numery



Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 7569
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Polska
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 16:39, 31 Gru 2015    Temat postu:

rok temu wyszły mi świetne ogórki w occie, tylko zgubiłam przepis, wiec teraz jak robiłam dałam tyle samo wszystkich składników tylko nie wiedziałam w jakich proporcjach ocet dac i wzięłam z jakiegoś innego przepisu Smutny no i za dużo tego octu jest sa za ostre wczoraj otworzyłam pierwszy słoik
da się coś z tym zrobić? czy już nie ma dla nich ratunku
Powrót do góry
Zobacz profil autora
emma
za stara na te numery



Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 9401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 17:10, 31 Gru 2015    Temat postu:

Oj chyba już za późno, bo ten ocet przeżarł wszytko.
No bo co, moczyć z cukrem? To chyba nic nie da takim ogórkom.

Może lepiej pomyśleć do czego użyć by dania nie zmarnować.

Współczuję ja tak kiedyś pieczarki w occie zepsułam. Tyle pracy i nie dawało się zjeść.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Olenkita
za stara na te numery



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 4904
Przeczytał: 5 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 15:05, 12 Cze 2016    Temat postu:

Hej, mam pytanko Wesoly

Planuję wykluczyć z diety białą mąkę. Już od jakiegoś czasu wypiekam chleby na razowej ale mam pytanie odnośnie pieczonych okazyjnie ciast - czy zastąpienie białej mąki razową łączy się z jakąś konkretną modyfikacją w przepisie ( np więcej drożdży, proszku do pieczenia, sody...albo innego składnika) a jeżeli tak to w jakich proporcjach?

Pytanie drugie- czy uzywalyscie ksylitolu w proszku jako zamiennik cukru? Np. do wypieków czy domowych jogurtów? Czy bardzo zmienia smak? Łyżeczka ksylitolu odpowiada lyzeczce cukru? W zasadzie słodycze jem sporadycznie i cukru mało używam ale chcę mu powiedzieć definitywnie adieu i okazjonalnie zastąpić tym ksylitolem, ma ktoś doświadczenie w jego używaniu?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
emma
za stara na te numery



Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 9401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 17:01, 12 Cze 2016    Temat postu:

Olenkina są różnice.
Niektóre ciasta z ksylitolem mi po prostu nie wychodziły. Zakalec i tyle. Ksylitol to jednak alkohol nie weglowodany i to chyba czasem jest różnica. Ale ciastka zawsze wychodzą. Mi przynajmniej.
Na ksylitolu masz napisane ile to łyżeczka.
Z maka razową też mam kłopot. Generalnie jest cięższa. Ale nie wiem jak to traktować czy wobec tego sypać więcej na objętość czy mniej na masę. Wiem że jak na szklanki na ciasto drożdżowe to trzeba wiecej drożdży bo nie uniesie się.
Może ktoś ma lepszą wiedzę.

Ja teraz często do białej dosypuje razową, bo jednak ciasto z białą jest inne w smaku. I samą razową nie ryzykuje. Chyba że jest w przepisie. Mruga


A, Olenkita, dawno Cię nie widziałam. Hurra


Ostatnio zmieniony przez emma dnia Nie 17:09, 12 Cze 2016, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mk,
za stara na te numery



Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 6818
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: podkarpackie

PostWysłany: Nie 18:51, 12 Cze 2016    Temat postu:

zamiast białej mąki pszennej może spróbuj mąki ryżowej ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Karafka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18908
Przeczytał: 6 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 19:10, 12 Cze 2016    Temat postu:

To juz w ogóle nic nie wyjdzie olenkicie Mruga

Biała mąka to pszenna?

Najlepsze przejście to orkisz, bądź stare rodzaje mak jak kamut ( nie wiem czy to tak po polsku )

[link widoczny dla zalogowanych]é_de_Khorasan

Albo Emmer


[link widoczny dla zalogowanych]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 34, 35, 36  Następny
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 34, 35, 36  Następny
Strona 26 z 36

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin