Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dona
za stara na te numery
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 12436
Przeczytał: 2 tematy
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 14:51, 20 Cze 2016 Temat postu: |
|
|
Jadlam lesny mech ostatnio...byl dobry...
Mi na orkiszowej mace tarta wyszla kiedys bardzo twarda zakalcowata....
|
|
Powrót do góry |
|
|
krówka
za stara na te numery
Dołączył: 18 Maj 2015
Posty: 5622
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 9:49, 21 Cze 2016 Temat postu: |
|
|
jadłam to ciasto dwa razy z różnych przepisów. Oba dobre. Biszkopt szłu nie robi jak kazdy. Masa jedna była z wisniami - (to był mały kawełek i juz nie pamietam)czy czymś takim w formie kopca a druga z ananasami jako placek na wierzchu kawałki granatu...
Szukam, bo za chwile mam imprezy jedna za druga...
Ostatnio zmieniony przez krówka dnia Wto 9:50, 21 Cze 2016, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kleo
z NPR za pan brat :P
Dołączył: 03 Cze 2009
Posty: 172
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 18:19, 27 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
mam pytanie, wiecie może ile można trzymać smalec z cebulą w lodówe? Zamówiłam na wiejski stół ten przysmak i dostałam go dziś a wesele 14 sierpnia i zastanawiam się jak go przetrzymać by czasami się nie zepsuł.....
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18918
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 19:13, 27 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
Nie wiem... Ja smakcu nie robie nigdy wlasnie z cebula zeby dłużej stał. Ale dwa tygodnie to chyba postoi...
|
|
Powrót do góry |
|
|
emma
za stara na te numery
Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 9401
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 19:15, 27 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
W lodówce raczej powinien dac radę. Choć nie wiem czy na smaku nie straci.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kleo
z NPR za pan brat :P
Dołączył: 03 Cze 2009
Posty: 172
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 20:33, 27 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
coś czuję że zapakuję go do zamrażalki tak dla wszelkie spokojności... robiłyście tak kiedyś?
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20006
Przeczytał: 2 tematy
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 20:47, 27 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
A nie mozesz zapytac tego u kogo zamawialas? Mi taki kupny smalec z cebulka spokojnie 2 tyg wytrzymuje.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Miśka
za stara na te numery
Dołączył: 30 Cze 2012
Posty: 2254
Przeczytał: 1 temat
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 21:51, 04 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
Pomocy Potrzebuję na szybko pomysłu na zawekowanie pomidorów w sposób do zjedzenia przez niemowlę/dziecko. Przecier odpada, bo mam jeszcze masę słoików z przecierem z pomidorów z zeszłego roku. Synek póki co nimi gardzi, więc stoją i czekają na lepsze czasy. A tymczasem nowy wysyp pomidorowy i muszę je jakoś wykorzystać. Wolałabym coś jedno/ dwu składnikowego, żeby można było dać młodszej jeszcze przed sezonem pomidorowym i nie głowić się po czym ją wysypało. Macie jakieś pomysły, bo u mnie brak pomysłu totalnie
|
|
Powrót do góry |
|
|
krówka
za stara na te numery
Dołączył: 18 Maj 2015
Posty: 5622
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 11:47, 05 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
z marchewką tarta, bo papryka i cebula odpada...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justek
za stara na te numery
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 12:50, 05 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
Pomidor w ćwiartki do słoika ile się zmieści, na to łyżeczka soli,zamknąć i zapasteryzować. Idealne do wszystkiego do zupy pomidorowej,do sosow spaghetti zapiekanek ą nawet do śmietanki z cebulką w to te pomidorki rewelka na zimowe kolecje bez wody tylko same pomidory
Albo zmiksować trochę odparować ewentualnie przetrzeć ale to już trochę pracy i czasu więc polecam pierwsze
|
|
Powrót do góry |
|
|
krówka
za stara na te numery
Dołączył: 18 Maj 2015
Posty: 5622
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 13:17, 05 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
tez dobry jak pomiodorki z tych twardszych ogrdowch
Mozesz z cukinia i z marchewka zrobic ale to wiecej pracy...
|
|
Powrót do góry |
|
|
krówka
za stara na te numery
Dołączył: 18 Maj 2015
Posty: 5622
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 13:17, 05 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
tez dobry jak pomiodorki z tych twardszych ogrdowch
Mozesz z cukinia i z marchewka zrobic ale to wiecej pracy...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Miśka
za stara na te numery
Dołączył: 30 Cze 2012
Posty: 2254
Przeczytał: 1 temat
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 15:27, 05 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
Nie no, szybko musi być Więcej czasu to miałam w zeszłym roku i wtedy sobie przecierałam i odparowywałam do woli, teraz przydałoby się coś szybszego
Justek, a te pomidory w ćwiartki to ze skórką, czy bez?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justek
za stara na te numery
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 21:37, 05 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
Ze skórą, potem jak dla I daję to skórka sama odchodzi. Za dużo zachodu ze skorowaniem
|
|
Powrót do góry |
|
|
Miśka
za stara na te numery
Dołączył: 30 Cze 2012
Posty: 2254
Przeczytał: 1 temat
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 21:49, 05 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
Dzięki Justek. Będę z nimi działać
|
|
Powrót do góry |
|
|
|