Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18918
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 21:55, 05 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
E tam, pomidory obiera sie super i szybko obieraczka do pomidorów z victorinoxa.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Miśka
za stara na te numery
Dołączył: 30 Cze 2012
Posty: 2254
Przeczytał: 1 temat
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 22:05, 05 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
Karafko pomidory również szybko obiera się kiedy po nacięciu nożem sparzysz skórkę, ale... trzeba później nóż umyć (bez zmywarki) tak samo jak obieraczkę, czy urządzenie do przecierania pomidorów. I minuty lecą. Minuty wieczoru, który można by spędzić znacznie ciekawiej niż przy obieraniu pomidorów. Na przykład śpiąc (o taaaak śpiąc). Więc wiesz, ćwiartki (żądne tam plasterki, szóstki itp.) i do słoja to jest super opcja
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18918
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 22:16, 05 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
Miska to tak było ot bo niektórym sie nie chce sparzac ( jak mi ) a nieraz lubie miec obranego pomidora
|
|
Powrót do góry |
|
|
Miśka
za stara na te numery
Dołączył: 30 Cze 2012
Posty: 2254
Przeczytał: 1 temat
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 16:46, 06 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
Ja nie znoszę. Jakby nie mlody nie byłoby obierania
|
|
Powrót do góry |
|
|
lisc
za stara na te numery
Dołączył: 23 Maj 2013
Posty: 2359
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 14:35, 10 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
Mam zapas filetów z łososia i szukam pomysłów (innych niż łosoś na patelni grillowej... chciałabym się bardziej oswoić z rybami )
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 20006
Przeczytał: 2 tematy
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 15:34, 10 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
Pieczony z cytrynka i w oregano
Sa tez chyba jakies gotowe mieszanki przypraw Kamisa.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Muflon
za stara na te numery
Dołączył: 05 Gru 2015
Posty: 1562
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 15:43, 10 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
A surowy (marynowany) wchodzi w grę czy ma być też dla dziecka?
|
|
Powrót do góry |
|
|
lisc
za stara na te numery
Dołączył: 23 Maj 2013
Posty: 2359
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 17:01, 10 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
raczej też dla dziecka
|
|
Powrót do góry |
|
|
gam
za stara na te numery
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5086
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 17:12, 10 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
Jak dla dziecka też, to polecam łososia w sosie brokułowo-śmietanowym lub w zupie krem brokułowej duże kawałki świetnie się komponują
|
|
Powrót do góry |
|
|
lisc
za stara na te numery
Dołączył: 23 Maj 2013
Posty: 2359
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 7:44, 11 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
Gam - do zupy dodajesz już gotowego (wcześniej usmażonego, upieczonego?) czy wrzucasz surowego, by się razem z brokułem gotował?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18918
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 8:09, 11 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
W piekarniku z fenkulem i posypany anyżkiem ( wcześniej anyżek chwile w oleju na ogniu zeby olej na ral anyżku i tym anyżkiem w oleju rybę polać ). Do tego ziemniaczki i jakies warzywo i juz masz jedzenie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
gam
za stara na te numery
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5086
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Czw 8:51, 11 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
Dodaje już ugotowanego lub zrobionego na parze ale najlepszy dodany lekko podsmazony
|
|
Powrót do góry |
|
|
emma
za stara na te numery
Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 9401
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 8:26, 12 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny szybkie pytanie. Może wiecie. Czy jeśli dziś, w piątek zrobię ciasto browni i drugie z owocami, oba na oleju to czy mi nie stracą na smaku do niedzieli?
|
|
Powrót do góry |
|
|
anuszkaja
za stara na te numery
Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 1360
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 8:48, 12 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
Z owocami to nie wiem, ale brownie ma to do suebie, ze coraz bardziej "tężeje". Np moj maz lubi najbardziej brownie tego samego dnia po upieczeniu, przypomina wtedy mocno czekoladowa babke. Ja z kolei wole 2 i 3 dnia (o ile dotrwa), wtedy jest twardsze, przypomina blok czekoladowy. Na smaku nie traci nic na 3 dzien, jednak mysle ze taka zbita konsystencja nie kazdemu moze odpowiadac.
|
|
Powrót do góry |
|
|
emma
za stara na te numery
Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 9401
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 8:54, 12 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
Dzięki Anuszkaja. No właśnie ja też nie wiem bo po dobie już u nas brownie nie ma.
Muszę zaryzykować chyba bo się nie wyrobie inaczej.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|