Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................
...........czyli seks bez antykoncepcji. Pytania, wątpliwości, stosowanie..........
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

różne pytania kulinarne
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 34, 35, 36  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lisc
za stara na te numery



Dołączył: 23 Maj 2013
Posty: 2359
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 9:30, 12 Sie 2016    Temat postu:

Ja bardzo lubię brownie starsze, najlepiej z lodówki, faktycznie taki blok czekoladowy wtedy wychodzi. Robisz na oleju?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
emma
za stara na te numery



Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 9401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 11:37, 12 Sie 2016    Temat postu:

Na oleju.
Ale coś wyjdzie bo szwagier moje ciasto kiedyś kilka dni jadł, dzieląc po małe kawalki. (za ten numer pokochałam go całym siostrzanym sercem i już zawsze mu coś piekę Laughing ). Ale boję się o ciasto z owocami i olejem. Choć trzy dni da radę, co?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
anuszkaja
za stara na te numery



Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 1360
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 12:19, 12 Sie 2016    Temat postu:

Dzis upieklam jogurtowe z owocami na oleju. I tak sobie na nie patrze i nie wiem czy na trzeci dzien ciasto samo w sobie nie zaczeloby lekko obsychac a z kolei przy owocach czy nie bedzie takie ciapciato zawilgotniałe. Gdybam. U nas pewnie dzis jeszcze pojdzie Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
emma
za stara na te numery



Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 9401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 12:46, 12 Sie 2016    Temat postu:

No właśnie o tym też myślę, albo czy lekko nie zfermentuje...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lisc
za stara na te numery



Dołączył: 23 Maj 2013
Posty: 2359
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 19:55, 12 Sie 2016    Temat postu:

Emmo! Napisalas o brownie, zaczelam szukac w necie przepisow jak to z olejem wychodzi, naogladalam sie zdjec i w efekcie koniecznie musialam upiec!!! Pachnie zabojczo, niech tylko mlody wreszcie usnie to biegne do kuchni kroic pierwszy kawalek. I tyle z blw i zdrowego zywiena calej rodziny
Powrót do góry
Zobacz profil autora
emma
za stara na te numery



Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 9401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 20:32, 12 Sie 2016    Temat postu:

Liściu a przepis poniżej miałaś w słodkościach. Laughing Ciekawe czy ten sam.
Nie gadaj, gorzka czekolada trochę wartości ma, można lepszą mąkę dać, mniej cukru. Na bank zdrowsze niż batonik. Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora
emma
za stara na te numery



Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 9401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 14:56, 20 Sie 2016    Temat postu:

Dziewczyny mam zagadkę.
Dlaczego nie wyszedł mi kisiel?
Domowy z kompotu śliwkowobrzoskwiniowowiśniowego. Dałam tyle mąki że łyżka powinna stać a jest ledwożelowy.
Za mało skrobi w mące czy co?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Karafka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18908
Przeczytał: 7 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 15:07, 20 Sie 2016    Temat postu:

Nie czaję... Dałaś mąkę czy skrobie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
emma
za stara na te numery



Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 9401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 15:15, 20 Sie 2016    Temat postu:

No a co się dodaje do kisielu? (edycja: sory, właściwie to źle sformułowane, powinno raczej być z czego robi się kisiel. Do kisielu dodać to bitą śmietanę można)
Chodzi o to, że kisiel robiłam milion razy z owoców i nigdy nie było tak żeby nie wyszedł.
Czy słońce mogło wpłynąć na skrobie? Może jakieś pęknięcie w łańcuchu czy co?


Ostatnio zmieniony przez emma dnia Sob 15:19, 20 Sie 2016, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Miśka
za stara na te numery



Dołączył: 30 Cze 2012
Posty: 2254
Przeczytał: 7 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 20:26, 20 Sie 2016    Temat postu:

Emma ja Ci nie odpowiem, powiem jedynie, że klika dni temu robiłam kisiel z soku i wszystko wyszło ok, a wczoraj taki sam kisiel z takich samych proporcji robił mój mąż i wyszedł delikatnie mówiąc półpłynny. Także może coś jest w tym łańcuchu? Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gam
za stara na te numery



Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5086
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 15:09, 26 Sie 2016    Temat postu:

Justek napisał:
Pomidor w ćwiartki do słoika ile się zmieści, na to łyżeczka soli,zamknąć i zapasteryzować. Idealne do wszystkiego do zupy pomidorowej,do sosow spaghetti zapiekanek ą nawet do śmietanki z cebulką w to te pomidorki rewelka na zimowe kolecje Wesoly bez wody tylko same pomidory.)


Justek przerabiam dzis pomidory wg tego twojego przepisu, całą skrzynkę
Mam pytanie, do słoików 800ml-1000ml sypię czubatą łyżeczkę soli na wierzch pomidorów i pasteryzuję na sucho w piekarniku ok 40 min. Sól pozostaje częściowo nierozpuszczona, nie przeszkadza to w niczym? Rozpuści się później?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Karafka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18908
Przeczytał: 7 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 15:55, 26 Sie 2016    Temat postu:

Emma, a moze oblizalas łyżkę, która mieszałas?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bakteria
za stara na te numery



Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 10180
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 20:57, 26 Sie 2016    Temat postu:

gam, robię też takie tylko w plasterkach i z zalewą z solą + zioła prowansalskie. Cudo na zimę. A teraz idę piec sernik faza płodna, męża ni ma, energię trzeba przerobić na coś
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gam
za stara na te numery



Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5086
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 10:34, 27 Sie 2016    Temat postu:

Bakterio szkoda, że wczesniej nie wiedziałam o twoim przepisie, zrobiłabym cześć wg twojego. No nic, będzie następnym razem.
A klimat u mnie podobny do twojego

Sól się częściowo rozpuściła, bo trochę wstrzasnęłam słoikami. Lepiej, żeby było wszystko ok, bo trzydzieści parę litrowych słoików mi wyszło Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora
tilia
posiadacz wiedzy tajemnej NPR



Dołączył: 25 Sty 2014
Posty: 1159
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 10:42, 27 Sie 2016    Temat postu:

Jak się pasteryzuje na sucho? to by mnie mogło przekonać do pasteryzowania, bo raz się w to pobawiłam i mi się odechciało.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 34, 35, 36  Następny
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 34, 35, 36  Następny
Strona 31 z 36

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin