Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Edwarda
junior admin
Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 12488
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 21:52, 04 Paź 2014 Temat postu: |
|
|
Jako, że dziś nie miałam ochoty na wyjście z domu i nie zrobiłam zakupów to wyciągam rybisko z zamrażalnika i zobaczymy, co będzie.
Mam nadzieję, że zamrażany też fajnie wyjdzie.
Wow, 100 kg leszcza, nieźle!
A ja nie wiem jak smakuje leszcz
Ostatnio zmieniony przez Edwarda dnia Sob 21:53, 04 Paź 2014, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Edwarda
junior admin
Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 12488
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 21:22, 05 Paź 2014 Temat postu: |
|
|
Bardzo dobre wyszło.
Pyszne mięsko szczupak ma.
wg Twojego przepisu Justek
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justek
za stara na te numery
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 22:34, 05 Paź 2014 Temat postu: |
|
|
Cieszę się że smakowało a to Wy nie czekaliście kilka dni aż przejdzie? Wtedy to dopiero jest pycha
|
|
Powrót do góry |
|
|
Edwarda
junior admin
Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 12488
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 20:33, 06 Paź 2014 Temat postu: |
|
|
Justek, przecież napisałaś, że sama solisz tuż przed smażeniem.
A tej zaprawy nie robiłam, bo pisałaś, że nie trzeba do octu.
Już nic z tego nie kapuję
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justek
za stara na te numery
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 9:05, 07 Paź 2014 Temat postu: |
|
|
czyli po prostu usmażyłaś i jadłaś? nie robiłaś w occie? no to oczywiście że jeść na gorąco a solić przed smażeniem. Ach ta komunikacja internetowa ja zrozumiałam że usmażyłaś, wrzuciłaś do zalewy i od razu zjadłaś
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justek
za stara na te numery
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 17:39, 27 Sty 2015 Temat postu: |
|
|
ZUPA RYBNA
Duża cała ryba najlepsza ponad 2 kg (ja robiłam z karpia i leszcza, obie równie pyszne)
korzeń pietruszki
korzeń selery (tak ok 1/8 takiej dużej)
4 średnie marchewki
cebula
2 gałązki selera
2-3 liście pora
natka pietruszki
koperek
pieprz, sól
3 łyżki kwaśnej śmietany
Rybę wyfiletować. Z głowy, płetw i kręgosłupa (jeśli ma się więcej głów tym zupa będzie lepsza) oraz korzeni i liści ugotować wywar. Najlepszy jest po 3 godzinach na wolnym ogniu. W gotującym się wywarze sparzyć wycięte mięso i usunąć ości. Jeśli ktoś potrafi wyfiletować całkowicie z surowego mięsa to nie ma potrzeby, ja nie potrafię, i wolę zrobić lekką masakrę z mięsa niż męczyć się później z ośćmi Wywar przecedzić, wyjąć marchew, pokroić i wrzucić do odcedzonego wywaru. Dodać drobno posiekane natkę pietruszki i koperek, dodać sól, pieprz i śmietanę. Pogotować ok 10 min. Po tym czasie wrzucić obrane mięso i gotować jeszcze ok 10 min. Ja podaję z makaronem rosołowym
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19991
Przeczytał: 7 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 16:48, 06 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
SUM - czeka w zamrażalniku aż wymyślę co z niego zrobić.
Niestety nie mam pomysłu, a pomyślałam, że mogłabym wreszcie go jutro na obiad zrobić...
|
|
Powrót do góry |
|
|
kukułka
za stara na te numery
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 25854
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 18:23, 10 Gru 2016 Temat postu: |
|
|
[link widoczny dla zalogowanych]
|
|
Powrót do góry |
|
|
|