Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
fresita
Moderator
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 19040
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 15:05, 09 Lis 2013 Temat postu: |
|
|
edwardo mamy podobne podniebienia, też nie lubie indora
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
ika
junior admin
Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 15304
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 15:35, 09 Lis 2013 Temat postu: |
|
|
Nuggetsy robilam oczywiscie z kurczaka ale z indyka tez wyjda. Ja daje wlasne sol, przyprawe do kurczaka i sama bulke tarta. Wychodza bardzo dobre. Kawalki takie jak w mc donaldzie mniej wiecej
|
|
Powrót do góry |
|
|
Edwarda
junior admin
Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 12488
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 20:03, 09 Lis 2013 Temat postu: |
|
|
fresi
Ale nawet dobre mi wyszło. Ja nie lubię tak jak mąż robi, a że go nie było, to zrobiłam po swojemu
ika, ale myślisz, że z takiego gulaszowego indyczego (nie piersi) też by wyszły dobre nuggetsy?
|
|
Powrót do góry |
|
|
ika
junior admin
Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 15304
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 20:13, 09 Lis 2013 Temat postu: |
|
|
Nie wiem szczerze mowiac. A gulaszowe z indyka to z czego.moze byc oprocz piersi i ud?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Edwarda
junior admin
Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 12488
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 20:23, 09 Lis 2013 Temat postu: |
|
|
No właśnie sama bym chciała wiedzieć
Moim zdaniem to z podudzia albo uda było.
|
|
Powrót do góry |
|
|
gam
za stara na te numery
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5086
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 9:07, 10 Paź 2006 PRZENIESIONY Wto 18:04, 08 Kwi 2014 Temat postu: piersi z kurczaka w porach i majonezie |
|
|
Mam przepis na coś absolutnie błyskawicznego i nieskąplikowanego, a zarazem atrakcyjnego na szybki obiad czy kolację, u mnie sprawdza się doskonale szczególnie wtedy gdy niespodziewanie dzwonią goście z informacją, że za godz. wpadną .
Kilka piersi z kurczaka, rozkrojonych wzdłuż na pół (aby były cieńsze)
vegeta
4-5 porów bez liści oczywiście, pokrojonych w plasterki
duży słoik majonezu najlepiej dekoracyjny
Piersi kurczaka posypujemy vegetą, układamy w naczyniu żaroodpornym lub innej formie, tak aby wzajemnie na siebie nie zachodziły, podpiec ok 15min, następnie posypać pokrojonymi porami i polać dokładnie majonezem. Piec jeszcze ok 30min, tak żeby pory nie były surowe.
Do tego polecam frytki lub grzanki z bułki i oczywiście białe wino . Smacznego!
Proszę podajcie jakiś przepis na sałatkę do obiadu, w niedzielę mam gości i chciałabym ich zaskoczyć czymś nowym.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Niania
Site Admin
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 7927
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 22:31, 27 Paź 2006 PRZENIESIONY Wto 18:04, 08 Kwi 2014 Temat postu: |
|
|
mmmmmmmmmm proste a brzmi ciekawie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Niania
Site Admin
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 7927
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 19:02, 24 Sty 2007 PRZENIESIONY Wto 18:06, 08 Kwi 2014 Temat postu: Piersi z kurczaka Niani :D |
|
|
cd zamówienia przepisowego
1
- piersi
- cynamon
- miód /na górze posmarować/
- piec w piekarniku
2
smarzone na patelni normalnie pod koniec
- ananas
- ser żółty
na górę (ananas pod ser) i dusić pod przykryciem
3
- piersi
- papryka
- cebula
- czosnek
- pieczarki
wszystko prócz piersi w talarki
do naczynka żaroodpornego piersi obkładamy specjałami
4
- piersi kroimy tak by można było je zawinąć na wykałaczki
- w środek wkładamy suszone śliwki i żółty ser, lub same śliwki... lub pieczarki z jajkiem
5
- piersi pokrojone na drobno podsmarzone bez niczego
- jabłko
- pieczarki
- jakiś słodki sosik
- ryż
|
|
Powrót do góry |
|
|
strzyga
Moderator
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19993
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 19:26, 08 Kwi 2014 Temat postu: |
|
|
nie wiem kto przenosił, ale nie jestem pewna czy obiad, który się robi godzinę podchodzi pod temat "szybkie dania z mięsem"
|
|
Powrót do góry |
|
|
ika
junior admin
Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 15304
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 19:40, 08 Kwi 2014 Temat postu: |
|
|
Mowisz o tym Juki ? Nie przeczytalam o tych godzinkach w marynatach i pieczeniu, wydawalo mi sie szybkie Juz znalazlam dzial kurczak i przenosze Dzieki strzyga
|
|
Powrót do góry |
|
|
gam
za stara na te numery
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5086
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 15:55, 12 Maj 2014 Temat postu: |
|
|
Wczoraj musiałam na biegu zrobic obiad dla gości , podaje przepis moze ktos skorzysta
Mięso moze być udka z kurczaka lub karkówka w plastrach (robiłam obie wersje)
Mięso pieczemy w piekarniku z dodatkiem dowolnych przypraw (użyłam vegety pikantnej-niestety nie pozbyłam sie jej z kuchni )
Na patelni szklimy ok 5-6 cebul z dodatkiem kilku ziaren ziela ang i liści laurowych oraz garści rodzynkow, sól do smaku
Do cebuli dodajemy kartonik przecieru z pomidorów ok250-300 ml , słoik powideł śliwkowych i ok 1 szkl wody, mozna dodać 3 łyżki ketchupu pikantnego
Gdy mięso będzie juz dochodziło zalać przygotowanym sosem z cebulą i podpiec ok 7-10 min
Do tego podaję ryż z curry, cynamonem i kurkumą podsmażany wcześniej na oleju.
Zrobiłam tego dużo i dobrze, bo bardzo smakowało .
|
|
Powrót do góry |
|
|
kap
znawca NPR
Dołączył: 12 Maj 2014
Posty: 466
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 7:01, 17 Paź 2014 Temat postu: |
|
|
Zrobiłam wczoraj kurczaka w krakersach z przepisu Fresity - REWELACJA! Mięso delikatne, chrupiące... Narzeczony, który za drobiem średnio przepada dał sobie rękę uciąć, że to nie kurczak tylko coś lepszego, jak sie dowiedział, że to zwykła pierś to był zdziwiony. To była najlepsza pierś z kurczaka jaką jadł. Jestem dumna Dzięki!
|
|
Powrót do góry |
|
|
|