|
..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ ...........czyli seks bez antykoncepcji. Pytania, wątpliwości, stosowanie..........
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Niania
Site Admin
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 7927
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 14:40, 04 Wrz 2006 PRZENIESIONY Wto 18:01, 08 Kwi 2014 Temat postu: |
|
|
ja lubię tarte z kiełbaską, serkiem czerwoną fasolka kukurydzą i ketchupem oraz tym co mam pod ręką - mniam!
|
|
Powrót do góry |
|
|
kajanna
za stara na te numery
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 4032
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 14:47, 04 Wrz 2006 PRZENIESIONY Wto 18:01, 08 Kwi 2014 Temat postu: |
|
|
Agania - bo z szynką to mój patent. Można pod gruszki, można na, byle zasypać serem. Jescze można juz po upieczeniu położyć orzechy włoskie, ale to już jest straszna rozpusta.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gagusia
za stara na te numery
Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 5163
Przeczytał: 5 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 19:22, 04 Wrz 2006 PRZENIESIONY Wto 18:01, 08 Kwi 2014 Temat postu: |
|
|
no wiecie, aż się głodna zrobiłam
wprawdzie w życiu nie robiłam tarty, ale może czas spróbować. a mój patent na dobry szpinak - podsmażyć na oliwie z kilkoma ząbkami czosnku, solą i pieprzem. czasem, jak mnie najdzie, to robię pizzę właśnie z takim szpinakiem i świeżymi pomidorami - pycha, może i do tarty będzie taki zestaw pasować
|
|
Powrót do góry |
|
|
juka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4578
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 19:44, 04 Wrz 2006 PRZENIESIONY Wto 18:01, 08 Kwi 2014 Temat postu: |
|
|
będzie dobre, tylko szpinak musi być dość dobrze odparowany . mniam, mniam....
ja taki w całości ugotowany, nierozdrobniony, mieszam jeszcze z pleśniowym serem i na tartę z francuskiego ciasta.
|
|
Powrót do góry |
|
|
novva
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4956
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Mała Wieś przy Drodze
|
Wysłany: Pon 20:27, 04 Wrz 2006 PRZENIESIONY Wto 18:01, 08 Kwi 2014 Temat postu: |
|
|
Najchętniej robię świeży, ale to dość dużo roboty, mrożony też się nadaje. Wrzucam to-to na patelnię, dodaję fetę pokrojoną w kostkę, pokrojony czosnek, podziabane jajko na twardo i trochę pieprzu (jak daję fetę, to nawet nie solę) - składniki nie są kanoniczne, wrzucam to, co akurat mam. Czasami starty żółty ser też do środka, a czasem na górę tarty, zależnie od nastroju. Kaloryczne się to robi :sad:
Ciasto najczęściej robię takie do słonej tarty, czyli mąka, sól, masło i odrobina wody. Rzadko chce mi się dodatkowo babrać z jajkami, bo czasu szkoda, a takie najprostsze wychodzi pyszne. Jak zrobię więcej, to mrożę, potem jest nawet jeszcze lepsze. Umm..
|
|
Powrót do góry |
|
|
kajanna
za stara na te numery
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 4032
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 10:17, 05 Wrz 2006 PRZENIESIONY Wto 18:01, 08 Kwi 2014 Temat postu: |
|
|
Dziękuję pięknie za rady na potraktowanie szpinaku - spróbuję wykorzystać.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karafka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18915
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 10:28, 05 Wrz 2006 PRZENIESIONY Wto 18:02, 08 Kwi 2014 Temat postu: |
|
|
kocham szpinak, i bardzo czesto robie do obiadku, mniam mniam
|
|
Powrót do góry |
|
|
Iskra
za stara na te numery
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 4562
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: wlkp Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 12:58, 13 Sie 2015 Temat postu: |
|
|
zrobiłam wczoraj tartę szpinakową, była pycha
kolejna w kolejce jest na słodko - z kiwi
a później warzywna
spód zrobiłam według przepisu na tartę z mikrofali (szklanka mąki, 6łyżek rozpuszczonego masła, szczypta soli i cukier trzcinowy - 3min w mikrofali i gotowe )
|
|
Powrót do góry |
|
|
Iskra
za stara na te numery
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 4562
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: wlkp Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 17:25, 11 Wrz 2015 Temat postu: |
|
|
Tarta cebulowo-paprykowa:
Składniki na 1tartę:
- 0,5 szklanki mąki
- 10 dag margaryny
- 1 jajka
- 1 łyżki śmietany 18-proc.
- szczypta soli
- szczypta proszku do pieczenia
Nadzienie:
- 2 cebule
- 1 papryka
- 1 posiekany mały ząbek czosnku
- 1jajko
- 2 łyżeczki śmietany 18-proc.
- łyżka musztardy francuskiej
- 4 łyżki tartego żółtego sera
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
1. Z mąki, margaryny, jajek, śmietany, soli i proszku do pieczenia zagnieć gładkie ciasto. Wylep nim foremkę na tartę średnicy ok. 26 cm, nakłuj kilka razy widelcem. Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni.
2. Warzywa opłucz, osusz, oczyść. Paprykę pokrój w dużą kostkę, cebulę w plasterki. Na patelni rozpuść 2 łyżki masła, podsmaż paprykę, cebule z czosnkiem. Przestudź. Do warzyw wbij jajko, dodaj śmietanę, ser, musztardę oraz przyprawy.
3. Nadzienie wymieszaj, wyłóż na podpieczony spód. Piecz 45 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. Podawaj od razu po wyjęciu z pieca.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Muflon
za stara na te numery
Dołączył: 05 Gru 2015
Posty: 1562
Przeczytał: 4 tematy
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 8:46, 18 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
Idzie sezon na botwinę, więc wrzucę jedną z moich dwóch ulubionych: [link widoczny dla zalogowanych] (my dodajemy jeszcze do farszu zmieloną kolendrę). Wygląda i smakuje bosko .
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
|