Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................
...........czyli seks bez antykoncepcji. Pytania, wątpliwości, stosowanie..........
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

tarty
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Niania
Site Admin



Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 7927
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 14:40, 04 Wrz 2006
PRZENIESIONY
Wto 18:01, 08 Kwi 2014    Temat postu:

ja lubię tarte z kiełbaską, serkiem czerwoną fasolka kukurydzą i ketchupem oraz tym co mam pod ręką - mniam!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kajanna
za stara na te numery



Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 4032
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 14:47, 04 Wrz 2006
PRZENIESIONY
Wto 18:01, 08 Kwi 2014    Temat postu:

Agania - bo z szynką to mój patent. Można pod gruszki, można na, byle zasypać serem. Jescze można juz po upieczeniu położyć orzechy włoskie, ale to już jest straszna rozpusta. Yellow_Light_Colorz_PDT_09
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gagusia
za stara na te numery



Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 5163
Przeczytał: 5 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 19:22, 04 Wrz 2006
PRZENIESIONY
Wto 18:01, 08 Kwi 2014    Temat postu:

no wiecie, aż się głodna zrobiłam Yellow_Light_Colorz_PDT_03
wprawdzie w życiu nie robiłam tarty, ale może czas spróbować. a mój patent na dobry szpinak - podsmażyć na oliwie z kilkoma ząbkami czosnku, solą i pieprzem. czasem, jak mnie najdzie, to robię pizzę właśnie z takim szpinakiem i świeżymi pomidorami - pycha, może i do tarty będzie taki zestaw pasować
Powrót do góry
Zobacz profil autora
juka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4578
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 19:44, 04 Wrz 2006
PRZENIESIONY
Wto 18:01, 08 Kwi 2014    Temat postu:

będzie dobre, tylko szpinak musi być dość dobrze odparowany Very Happy . mniam, mniam.... Yellow_Light_Colorz_PDT_04
ja taki w całości ugotowany, nierozdrobniony, mieszam jeszcze z pleśniowym serem i na tartę z francuskiego ciasta.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
novva
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4956
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Mała Wieś przy Drodze

PostWysłany: Pon 20:27, 04 Wrz 2006
PRZENIESIONY
Wto 18:01, 08 Kwi 2014    Temat postu:

Najchętniej robię świeży, ale to dość dużo roboty, mrożony też się nadaje. Wrzucam to-to na patelnię, dodaję fetę pokrojoną w kostkę, pokrojony czosnek, podziabane jajko na twardo i trochę pieprzu (jak daję fetę, to nawet nie solę) - składniki nie są kanoniczne, wrzucam to, co akurat mam. Czasami starty żółty ser też do środka, a czasem na górę tarty, zależnie od nastroju. Kaloryczne się to robi :sad:
Ciasto najczęściej robię takie do słonej tarty, czyli mąka, sól, masło i odrobina wody. Rzadko chce mi się dodatkowo babrać z jajkami, bo czasu szkoda, a takie najprostsze wychodzi pyszne. Jak zrobię więcej, to mrożę, potem jest nawet jeszcze lepsze. Umm..
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kajanna
za stara na te numery



Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 4032
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 10:17, 05 Wrz 2006
PRZENIESIONY
Wto 18:01, 08 Kwi 2014    Temat postu:

Dziękuję pięknie za rady na potraktowanie szpinaku - spróbuję wykorzystać. Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Karafka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18908
Przeczytał: 7 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 10:28, 05 Wrz 2006
PRZENIESIONY
Wto 18:02, 08 Kwi 2014    Temat postu:

kocham szpinak, i bardzo czesto robie do obiadku, mniam mniam Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Iskra
za stara na te numery



Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 4562
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: wlkp
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 12:58, 13 Sie 2015    Temat postu:

zrobiłam wczoraj tartę szpinakową, była pycha Wesoly
kolejna w kolejce jest na słodko - z kiwi
a później warzywna

spód zrobiłam według przepisu na tartę z mikrofali (szklanka mąki, 6łyżek rozpuszczonego masła, szczypta soli i cukier trzcinowy - 3min w mikrofali i gotowe ) Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Iskra
za stara na te numery



Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 4562
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: wlkp
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 17:25, 11 Wrz 2015    Temat postu:

Tarta cebulowo-paprykowa:

Składniki na 1tartę:
- 0,5 szklanki mąki
- 10 dag margaryny
- 1 jajka
- 1 łyżki śmietany 18-proc.
- szczypta soli
- szczypta proszku do pieczenia

Nadzienie:
- 2 cebule
- 1 papryka
- 1 posiekany mały ząbek czosnku
- 1jajko
- 2 łyżeczki śmietany 18-proc.
- łyżka musztardy francuskiej
- 4 łyżki tartego żółtego sera
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
1. Z mąki, margaryny, jajek, śmietany, soli i proszku do pieczenia zagnieć gładkie ciasto. Wylep nim foremkę na tartę średnicy ok. 26 cm, nakłuj kilka razy widelcem. Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni.

2. Warzywa opłucz, osusz, oczyść. Paprykę pokrój w dużą kostkę, cebulę w plasterki. Na patelni rozpuść 2 łyżki masła, podsmaż paprykę, cebule z czosnkiem. Przestudź. Do warzyw wbij jajko, dodaj śmietanę, ser, musztardę oraz przyprawy.

3. Nadzienie wymieszaj, wyłóż na podpieczony spód. Piecz 45 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. Podawaj od razu po wyjęciu z pieca.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Muflon
za stara na te numery



Dołączył: 05 Gru 2015
Posty: 1562
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 8:46, 18 Kwi 2016    Temat postu:

Idzie sezon na botwinę, więc wrzucę jedną z moich dwóch ulubionych: [link widoczny dla zalogowanych] (my dodajemy jeszcze do farszu zmieloną kolendrę). Wygląda i smakuje bosko Mruga.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin