Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Aniąt
za stara na te numery
Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 5116
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 17:40, 17 Kwi 2008 Temat postu: Wafle domowe |
|
|
Podeślijcie proszę jakiś pomysł, czym przełożyć wafle
|
|
Powrót do góry |
|
|
mk,
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 6818
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: Czw 19:36, 17 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Mleko w puszce gotować około 2-3 godzin gdy wystygnie to przekładać wafle-to wersja dla niewymagających
Wafel z galaretką:
1 margaryna
1/2 szkl.cukru
1/2 szkl.smietany
2 galaretki
Wszystkie składniki rozpuścić na ogniu,dodać 2 galaretki i wymieszać aż się rozpuszczą.Można wykorzystać 2 różne kolory,wtedy wafel będzie kolorowy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Aniąt
za stara na te numery
Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 5116
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 19:37, 17 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Wymieszać galaretki z tą masą na ogniu, czy wyłączoną?
|
|
Powrót do góry |
|
|
mk,
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 6818
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: Czw 19:39, 17 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
jeszcze moja mama robi bardzo dobry wafel z mlekiem w proszku,ale dokładny przepis podam jutro lub w sobotę
|
|
Powrót do góry |
|
|
mrówka
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 973
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Czw 20:15, 17 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Ostatnio można dostać w Carrefour takie mleko skondensowane słodzone już ugotowane (oszczędza to sporo czasu). Cenowo wychodzi porównywalnie jak normalne a za to ma kilka smaków Wafle gotowe w 5 minut - znikają w kolejne 5
|
|
Powrót do góry |
|
|
Aniąt
za stara na te numery
Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 5116
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 6:45, 18 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
mrówka, cha cha cha, ja nawet kupiłam tę masę i... wafle się jej nie doczekały, mniam
|
|
Powrót do góry |
|
|
mk,
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 6818
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: Pią 8:17, 18 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Aniąt napisał: | Wymieszać galaretki z tą masą na ogniu, czy wyłączoną? |
wyłączoną ,ale na tyle ciepłą masą, aby galaretki się rozpuściły.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Aniąt
za stara na te numery
Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 5116
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 14:48, 18 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
dzięki, mk
|
|
Powrót do góry |
|
|
mk,
za stara na te numery
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 6818
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: Pią 14:59, 18 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
acha wafle oczywiście przekładac zimną masą
smacznego
|
|
Powrót do góry |
|
|
abeba
Gość
|
Wysłany: Nie 16:59, 20 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
kremem kawowym:
utrzec maslo, cukier i kawa mielona (nierozpuszczalna). slodkosc do smaku, a kawa musi byc wyczuwalna w zębach
uwielbialam to nawet jako dziecko!
|
|
Powrót do góry |
|
|
|