Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Maria
Moderator
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Irlandia jak narazie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 15:08, 30 Sie 2010 Temat postu: Zapiekanka jak z budki |
|
|
Mam ochote na cos takiego (nie na mrozonke tylko jak prawdziwa zapiekanke robiona na miejscu ) i mam pytanko: czy pieczarki i cebulka musza byc najpierw podsmazone czy ida na bagietke surowe?
|
|
Powrót do góry |
|
|
gam
za stara na te numery
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5086
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 15:11, 30 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
Ja je zawsze podduszam
|
|
Powrót do góry |
|
|
mrówka
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 973
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 16:52, 30 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
też bym je podsmażyła najpierw. Bo tak to raczej się zeschną jak na pizzy czasem.
|
|
Powrót do góry |
|
|
minnesota
posiadacz wiedzy tajemnej NPR
Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 1179
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Dolny Śląsk Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 17:46, 30 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
ja daję same pieczarki, bez cebulki, i te pieczarki idą na surowo, tyle że je ścieram na tarce
|
|
Powrót do góry |
|
|
szpaczek1
mistrz NPR-u
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 729
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 17:56, 30 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
Ja robię prawie jak Minesota
Bagietka dobrze posmarowana masłem. Ścieram na dużych oczkach na tarce ser żółty i pieczarki - w równym ilościach i mieszam. Nakładam na bagietki.
Wersja de lux: posypuje delikatnie słodką czerwoną papryką... pięknie wyglądają i są bardzo dobre!! Jeszcze mam troche pieczarek, tylko chleb dokupie i jutro będzie wyżerka!!
|
|
Powrót do góry |
|
|
agu
za stara na te numery
Dołączył: 30 Paź 2007
Posty: 3298
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 18:36, 30 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
Ja kroję i podsmażam i cebulkę i pieczarki (osobno, chociaż to może nie konieczne, robię tak bo zwykle rozprawiam się w ten sposób z duuuużą ilością pieczarek, na dużą ilość zapiekanek, często zostawiam na następny dzień). Czasem na bagietkach, czasem na chlebku, smaruję masłem, posypuję przygotowanymi pieczarkami i cebulką oraz startym serem. Po upieczeniu keczup i pyszny, niezdrowy majonez... mniam:)
Szpaczku, muszę spróbować z papryką, dzięki za pomysł
|
|
Powrót do góry |
|
|
ika
junior admin
Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 15304
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 19:46, 30 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
Pieczarki też zawsze podduszam i dobrze solę, ale zamiast masła proponuję polać bagietkę z wierzchu mlekiem, tak żeby nie przesiąknęła skórka. Wtedy z zewnątrz są chrupiące, a w środku mięciutkie, no i tłuszczu mniej
|
|
Powrót do góry |
|
|
lea
pierwszy wykres
Dołączył: 30 Sie 2010
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: z bliska:)
|
Wysłany: Pon 19:54, 30 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
Ja też zawsze pdduszm pieczarki i to na maśle z odrobina oliwy. Do tego drobno pokrojona cebula i trochę czosnku. Trzeba krótko zapiekać żeby sos nie wsiąkł w bułkę.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maria
Moderator
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Irlandia jak narazie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 19:55, 30 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
Kurcze, dobre byly, ale brakowalo im tego 'czegos'...nawet pachnialy inaczej.
Na dworcu w Gdansku Wrzeszczu jest budka z genialnymi, swiezo robionymi zapiekankami i nawet ja (ogolnie swir na punkcie zdrowej zywnosci) daje sie skusic bez zbednych ceregieli Tylko, ze rzadko tam bywam.
|
|
Powrót do góry |
|
|
ika
junior admin
Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 15304
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 20:04, 30 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
To "czegoś" co brakuje to nie tylko skład, ale też rodzaj zapiekania. Oni mają takie piecyki, które to opiekają, a nie piekarniki zwykłe. To też robi ogromną różnicę.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|