Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dona
za stara na te numery
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 12436
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Czw 17:43, 07 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
podejrzewam, ze mozna by polac czekoladą na dobrze schłodzone juz ciasto..(krem) ale to tylko przypuszczenie..
a mozna by zrobic tak jak autorka tej strony
[link widoczny dla zalogowanych]
dac na wierzch jeszcze herbatniki..
Narobiłyscie mi takiego smaka,ze jade zaraz po skladniki i jutro zrobie to niebo w gębie..
Siedzę w domu na zwolnieniu z młodym, to niech jakis pozytek z tego będzie..... hehe
Najgorsze, ze to cos to taka bomba kaloryczna.. a ja znów na diecie...
|
|
Powrót do góry |
|
|
juka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4578
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 15:12, 09 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
zrobiłam, smietane ubiłam ze smietanfixem, dobrze schłodziłam, na to stygnąca czekolada stopiona z odrobiną słodkiej śmietanki. nic się nie roztopiło.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dona
za stara na te numery
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 12436
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sob 19:47, 09 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
ja tez zrobilam to ciasto..
ale juz 3/4 nie ma, bo wczoraj maz mi zjadł z 1/4 blachy, a dzisiaj goscie
wszyscy jednym chórem stwierdzili, ze pyszne!!
A ja to ciasto urozmaiciłam w nastepujacy soosób, na wierzch dałam truskawki (są juz sa, ale trzeba zapłacic jak za zboże )
i na to starłam czekolade...
Pysznosci, naprawde.... i dzieki tym truskawkom ciasto nei jest takie przesłodzone
A mam jeszcze 1 pyt
Widziałam ze są gotowe kremy krówkowe i nie trzeba gotowac przez 2h tego mleka, czy próbowałyscie kiedys tej masy?
Ostatnio zmieniony przez Dona dnia Sob 19:48, 09 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
walecznaS
Moderator
Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 11994
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 20:10, 09 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
Ja kupuję gotowe z "Gostynia" chyba.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dona
za stara na te numery
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 12436
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sob 20:18, 09 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
walecznaS napisał: | Ja kupuję gotowe z "Gostynia" chyba. |
tak z gostynia
i jak, dobre sa ?
taki sam smak jak takie gotowane mleko?
|
|
Powrót do góry |
|
|
walecznaS
Moderator
Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 11994
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 20:28, 09 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
Smak identyczny tylko wydaje mi się, że jest bardziej gęste niż to gotowane w domu, przez co trudniej rozsmarować więc ja trochę podgrzewam przed wyłożeniem na ciasto.
Ostatnio zmieniony przez walecznaS dnia Sob 20:29, 09 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
abeba
Gość
|
Wysłany: Nie 12:46, 10 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
u nas też się udało. Tylko polewa z samej gorzkiej czekolady sie łamała, więc powinnam była coś dodać.
A, jeszcze pierwsze opakowanie smietany mąż tak mocno ubił, ze mamy porcję pysznego smietankowego masła! Dobrze że kupiłam (rozrzutnie;) ) dwa.
Macie pomysł co zrobić z niesłodzonym mlekiem skondensowanym? bo kupiłam puszkę przez pomyłkę. Mogę je wylać z puszki, dosłodzić i zrobić z tego toffi? bo do kawy to przecież puszki całej nie zużyję.
|
|
Powrót do góry |
|
|
juka
za stara na te numery
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4578
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 12:52, 10 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
abeba napisał: | Macie pomysł co zrobić z niesłodzonym mlekiem skondensowanym? |
można dosłodzić i gotować na tofi (w garnku który się nie przypala )
abeba napisał: | u nas też się udało. Tylko polewa z samej gorzkiej czekolady sie łamała, więc powinnam była coś dodać.
|
śmietankę lub masło
p.s. moja koleżanka, która też robi 3bita, rozsmarowuje na śmietanie ciepłą czekoladę i łyżką robi takie maziaje żeby się jedno z drugim zmieszało. ponoć ładnie wygląda.
Ostatnio zmieniony przez juka dnia Nie 12:54, 10 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|